Επίσκεψη μαθητών σε βιομηχανία ζυμαρικών

Του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής & Αυτοματισμού του 2ου ΕΠΑ.Λ Ν Ιωνίας

Τη βιομηχανία ζυμαρικών Melissa-ΚΙΚΙΖΑΣ επισκέφθηκαν οι μαθητές της Γ’ Τάξης του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής & Αυτοματισμού του 2ου ΕΠΑ.Λ Ν Ιωνίας. Οι μαθητές των ειδικοτήτων: α/ Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων& Δικτύων, β/ Τεχνικός Ηλεκτρονικών &Υπολογιστικών Συστημάτων και γ/ Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών βρεθήκαν στο χώρο της Melissa-ΚΙΚΙΖΑΣ στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης που διοργανώθηκε από τους εκπαιδευτικούς του τομέα του σχολείου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «η Melissa-ΚΙΚΙΖΑΣ ανήκει στο χώρο της βιομηχανίας τροφίμων και δραστηριοποιείται στην περιοχή της Λάρισας. Το καθετοποιημένο συγκρότημα Μύλου – Μακαρονοποιείου, εκτείνεται σε έκταση 65 στρεμμάτων στη Θεσσαλία, στο 5οχλμ. της επαρχιακής οδού Λάρισας-Φαρσάλων και παράγει ετησίως περισσότερους από 50.000 τόνους ζυμαρικών, καθιστώντας τη βιομηχανία μία από τις μεγαλύτερες του είδους στην Ευρώπη. Η εταιρία γεννήθηκε το 1947και σήμερα, 6 δεκαετίες αργότερα, είναι μια από τις σημαντικότερες εταιρίες τροφίμων στην Ελλάδα με παρουσία σε περισσότερες από 35 χώρες. Η παραγωγή ζυμαρικών και σιμιγδαλιού αποτελεί τη βασική της δραστηριότητα. Η παρουσία της στη Ευρωπαϊκή αγορά ισχυροποιείται με την ίδρυση της θυγατρικής εταιρίας Atlanta SA, μέσω της οποίας, σειρά ελληνικών προϊόντων εξάγονται στην πολωνική αγορά όπως για παράδειγμα, ζυμαρικά, ελαιόλαδο, ελιές, χαλβάς και κρασιά. Οι βασικές μάρκες ζυμαρικών της εταιρίας είναι: η Μέλισσα και η Στέλλα, η σειρά εκλεκτών ζυμαρικών PrimoGusto, η θεσσαλική Deveta, η ιστορική Αβέζ και τα παραδοσιακά προϊόντα Βλάχα.

Ο κ. Πούρικας Ιωάννης, εκπρόσωπος της εταιρίας και υπεύθυνος παραλαβής πρώτης ύλης, υποδέχτηκε περίπου 40 μαθητές και 4 καθηγητές, αρχικά στο συνεδριακό χώρο της εταιρείας, όπου και παρουσίασε τη δομή του εργοστασίου, τη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων.
Στη συνέχεια μαθητές και καθηγητές επισκεφθήκαν το χώρο παραγωγής των προϊόντων, τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας και προστασίας που διέπουν τις βιομηχανίες τροφίμων. Με την καθοδήγηση του κ. Πούρικα ενημερώθηκαν για τη διαδικασία και τους σταθμούς παραγωγής, καθώς και για την αποθήκευση και διανομή των παραγόμενων προϊόντων. Όλοι οι εργαζόμενοι στάθηκαν ιδιαιτέρως ευγενικοί,κατατοπιστικοί και πρόθυμοι να λύσουν τις απορίες που εξέφρασαν οι παρευρισκόμενοι μαθητές, στις οποίες απάντησαν με σαφήνεια και λεπτομέρεια.
Στο τέλος της επίσκεψης η εταιρεία πρόσφερε, ως δώρο, στους μαθητές και τους καθηγητές επιλεγμένα προϊόντα. Η επίσκεψη στην Melissa-ΚΙΚΙΖΑΣ αποτελεί μέρος μιας σειράς διδακτικών επισκέψεων που οργανώνονται κάθε χρόνο από το 2ο ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας, οι οποίες θεωρούνται άκρως εποικοδομητικές αφού οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις πραγματικές συνθήκες εργασίας των ειδικοτήτων τους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.