Επιστροφή των παράνομων κρατήσεων διεκδικούν συνταξιούχοι της Μαγνησίας

Συζήτηση σήμερα με τους εργατολόγους Φώτη και Αλκαίο Κλαουδάτο

Το περιφερειακό τμήμα του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ Βόλου οργανώνει παρουσίαση – συζήτηση σήμερα Σάββατο 11.2.17 και ώρα 11η στο Εργατικό Κέντρο Βόλου με τους έγκριτους εργατολόγους Φώτη Κλαουδάτο και Αλκαίο Κλαουδάτο, οι οποίοι θα αναλύσουν διεξοδικά τις περικοπές που εφαρμόστηκαν σε βάρος των Συνταξιούχων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα και οι οποίες οριστικά ακυρώνονται βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, «καθ’ όλη τη διάρκεια των μνημονιακών χρόνων οι Συνταξιούχοι και μισθωτοί ήσαν πάντα ο εύκολος στόχος όλων των κυβερνήσεων προκειμένου να καλύψουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα που οι ίδιες δημιούργησαν. Ελπίδα αποτέλεσαν για τους συνταξιούχους οι αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις του ΣΤΕ, οι οποίες έκριναν ότι οι περικοπές που εφαρμόστηκαν στις συντάξεις βάσει των Νόμων 4051 και 4093 του 2012 είναι Αντισυνταγματικές, διότι προσκρούουν στις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές της ιστορίας, της αναλογικότητας και της ίσης μεταχείρισης.
Παρότι, όμως, το Ανώτατο Διοικ. Δικαστήριο της χώρας επιστρέφει στους συνταξιούχους τα χρήματα των περικοπών των προαναφερθέντων Νόμων, ως αντισυνταγματικών, το κράτος δηλώνει, εμμέσως πλην σαφώς, ότι θα σεβαστεί και θα εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις όσων συνταξιούχων προσφύγουν στα Διοικ. Δικαστήρια, αντί το Κράτος το ίδιο, να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣΤΕ, ως θα όφειλε, και να επιστρέψει τις παράνομες κρατήσεις.
Σύμφωνα με τα προαναφερθέντα, λοιπόν, καθίσταται αναγκαία η πρωτοβουλία προς αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στα Ασφαλ. Ταμεία και τους ασφαλισμένους (μισθωτούς και συνταξιούχους) με άμεση ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των Ταμείων. Αλήθεια γιατί μόνον των Τραπεζών; Άλλωστε είναι γνωστό πως τα αποθεματικά των Ταμείων μας αποτέλεσαν βορρά των εκάστοτε κυβερνητικών παρεμβάσεων με τους διάφορους εγκάθετους κομματικούς αχυρανθρώπους που διορίστηκαν –με μηδενικές γνώσεις- να διαχειριστούν τόσο σοβαρά μεγέθη όπως το Ασφαλιστικό και οι Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Όλα τα παραπάνω θέματα, που σχετίζονται με τις διεκδικήσεις των Συνταξιούχων σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣΤΕ, τις ακραίες και άκριτες απαιτήσεις των ΕΟΚικών ….συμμάχων – δανειστών για περαιτέρω μειώσεις, τους κόφτες κλπ., καλούνται οι συνταξιούχοι του ΟΤΕ στο Εργατικό Κέντρο να συζητήσουν παρουσία των εργατολόγων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.