Επιτακτική ανάγκη ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Επισημάνθηκε στους χαιρετισμούς για την ¨Ανάπτυξη στην ψηφιακή εποχή

Στον ψηφιακό μετασχηματισμό που είναι επιτακτική ανάγκη, αναφέρθηκαν οι συνδιοργανωτές στον χαιρετισμό τους, στις εργασίες της διημερίδας για την ανάπτυξη στην ψηφιακή εποχή, οι εργασίες της οποίας ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στο ΤΕΕ Μαγνησίας.
Στην διημερίδα παραβρέθηκαν οι υφυπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών Κατερίνα Παπανάτσιου και Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεικόπουλος και της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, πρόεδροι φορέων, υποψήφιοι δήμαρχοι και πλήθος κόσμου. Την έναρξη της διημερίδας έκανε ο εκδότης της εφημερίδας ΜΑΓΝΗΣΙΑ Αρχιμήδης Καρεκλίδης που αναφέρθηκε και στους στόχους της οργάνωσης, τονίζοντας ότι πάνω στους άξονες που θα ακουστούν στη διάρκεια των θεματικών εισηγήσεων μπορούν να χαραχτούν δρόμοι για το μέλλον της πόλης.

Το Επιμελητήριο
Το γεγονός ότι η χάραξη μιας κοινής ψηφιακής στρατηγικής σε τομείς όπως η βιομηχανία, οι ηλεκτρονικής πωλήσεις, η χρήση ηλεκτρονικών νομισμάτων, φαντάζει μονόδρομος, τόνισε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης.
Όπως είπε, προς αυτή την κατεύθυνση το Επιμελητήριο Μαγνησίας άρχισε να προσφέρει νέες ανταποδοτικές ηλεκτρονικής υπηρεσίες προς όφελος των επιχειρήσεων – μελών του.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου δεσμεύτηκε ότι η Διοίκηση του φορέα θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, μέσω υλοποίησης στοχευμένων δράσεων και ενεργειών, να στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις στο δύσκολο έργο που έχουν, να προσαρμοστούν στην απαιτήσεις της νέας ψηφιακής εποχής.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών
Ο ταμίας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Εμμανουήλ Ευσταθίου χαρακτήρισε σημαντική την πρόσβαση στην πληροφόρηση και στην εκμάθηση του τρόπου εφαρμογής των ψηφιακών δυνατοτήτων, όπως είπε για να επιχειρήσουμε, να διαπεράσουμε τα προβλήματα και να αναπτύξουμε την οικονομία μας.
Το μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών επισήμανε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι θέμα επιβίωσης αλλά και μοχλός ανάπτυξης για τις σύγχρονες οικονομίες, ενώ πρόσθεσε ότι στη χώρα μας, προοδεύουμε, αλλά οι επιδόσεις μας είναι πολύ κάτω από τις επιδόσεις της ΕΕ και μπορούν να αποτελέσουν τροχοπέδη για την περαιτέρω ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας και να διαιωνίσουν την ταλαιπωρία του πολίτη σε σχέση με τη γραφειοκρατία των υπηρεσιών.

Ο κ. Ευσταθίου, υπογράμμισε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι επιτακτική ανάγκη, που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για τη χώρα και την κοινωνία.
Για τις επιχειρήσεις τόνισε ότι οι ψηφιακές τεχνολογίες επιδρούν και στις τέσσερις διακριτές περιοχές αλυσίδας της αξίας τους όπως στη Στρατηγική, στην Παραγωγή, στην Πώληση και Διαχείριση Πελατών και στις Λειτουργίες.
Τέλος, κάλεσε όλες τις δυνάμεις του τόπου να πιστέψουμε στην αλλαγή και να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον, ένα μέλλον που θα κάνει τον τόπο μας σύγχρονο, ανταγωνιστικό, με βιώσιμη ανάπτυξη.

Η Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις
Στον χαιρετισμό του, ο Χρήστος Τριαντόπουλος, ερευνητής ΚΕΠΕ και πρόεδρος της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις, τόνισε ότι αναζητούμε τα πατήματά μας στη νέα εποχή που απλώνεται μπροστά μας.


Όπως είπε, είναι η εποχή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, ως συνέχεια της παγκόσμιας οικονομικής και παραγωγικής εξέλιξης.
Ο ίδιος εξήγησε ότι στην πρώτη βιομηχανική επανάσταση αξιοποιήθηκε ο ατμός για τη μηχανοποίηση της παραγωγής, στη δεύτερη αξιοποιήθηκε ο ηλεκτρισμός για τη μαζικοποίηση της παραγωγής και στην τρίτη αξιοποιήθηκε η πληροφορική για την αυτοματοποίηση της παραγωγής.

Τώρα οδεύουμε προς την τέταρτη, όπου η ψηφιακή εξέλιξη των πάντων δεν θα αλλάξει μόνο τον τρόπο παραγωγής και το σημαντικότερο είναι ότι θα αλλάξει τα σύνορα μεταξύ του φυσικού, του ψηφιακού, αλλά και του βιολογικού, επισήμανε ο πρόεδρος της Διαλόγου Σύνθεσις.

Καταλήγοντας ο Χρήστος Τριαντόπουλος ανέφερε ότι το στοίχημα για τη χώρα μας και, κυρίως, της γενιάς μας είναι να μην χάσουμε ακόμα ένα τρένο της παγκόσμιας εξέλιξης και να μη δούμε το τρένο της εξέλιξης να περνά χωρίς να κάνει στάση στην Ελλάδα. Οι βασικές προϋποθέσεις, αλλά και οι προοπτικές υπάρχουν. Το ζητούμενο, πλέον, είναι πως αυτές θα αξιοποιηθούν ώστε να τροχοδρομήσουν την Ελλάδα σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης στην ψηφιακή εποχή.



Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.