Νέο ΤΕΠ σε έναν χρόνο και αναβαθμισμένη ΜΕΘ με δύο νέες κλίνες στο Αχιλλοπούλειο (φωτογραφίες)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Στο Νοσοκομείο Βόλου ο Φώτης Σερέτης

Πρεμιέρα στον νέο χώρο, έκανε χθες το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, καθώς ο μέχρι πρότινος γνωστός σε όλους χώρους επί της οδού Αθανασάκη στο Νοσοκομείου Βόλου, έκλεισε και έγινε ένα μεγάλο εργοτάξιο, προκειμένου τον Απρίλιο του 2026 να παραδοθεί ένα νέο, ανακαινισμένο και σύγχρονο Τμήμα στην κοινωνία της πόλης και του νομού. Αυτή τη στιγμή η λειτουργία του ΤΕΠ μεταφέρθηκε σε χώρο των εξωτερικών ιατρείων και σήμερα το πρωί, βρέθηκε στον Βόλο ο Διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ κ. Φώτης Σερέτης, προκειμένου να επιθεωρήσει τη μετεγκατάσταση αυτή και να δει από κοντά πως λειτουργεί το Τμήμα στη νέα συνθήκη. Παράλληλα, όμως με το ΤΕΠ, γίνονται εργασίες αναβάθμισης και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου θα προστεθούν ακόμη δύο κλίνες, αυξάνοντας τον αριθμό σε 10.


 

Δεύτερο 24ωρο σήμερα για τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στον νέο χώρο, με τα ιατρεία να λειτουργούν κανονικά και τον νέο χώρο να έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να εξυπηρετήσει τους ασθενείς.

Ο κ. Σερέτης, Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας βρέθηκε στο νέο ΤΕΠ και ξεναγήθηκε στους χώρους από τον Διοικητή κ. Γιάννη Ντόκο και την νέα Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Έλενα Λογοθέτη.

«Η δέσμευσή μας, του Υπουργείου, της Υγειονομικής Περιφέρειας και της πολιτείας γίνεται πράξη. Ανακατασκευάζονται όλα τα ΤΕΠ της χώρας και της Υγειονομικής Περιφέρειας. Σήμερα ήρθα να επιθεωρήσω τις εργασίες του νέου ΤΕΠ, καθώς και να δω την προσωρινή μετεγκατάσταση των Επειγόντων. Ζητώ συγνώμη από τους πολίτες για τη μικρή ταλαιπωρία, που θα υποστούν αυτό το διάστημα. Διαβεβαιώνω ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ασθενείς, που θα προσέλθουν είναι οι ίδιες σαν να είχαμε τα κανονικά ΤΕΠ. Είναι μία μετεγκατάσταση προσωρινή, η οποία τηρεί όλους τους όρους και τις οδηγίες, που πρέπει να έχει ένα τμήμα επειγόντων περιστατικών ενός  σύγχρονου νοσοκομείου», επεσήμανε ο κ. Σερέτης.

Τόνισε, ότι μαζί με την ανακαίνιση του  ΤΕΠ εκτελούνται  παράλληλα και έργα και την ανακατασκευή της ΜΕΘ, καθώς δημιουργείται ένας χώρος,  όπου θα προστεθούν άλλα δύο κρεβάτια και από τα 8 θα αυξηθούν στα 10.

«Υλοποιούμε ένα έργο αξίας άνω των 2,5 εκ ευρώ συνολικά με έναν ορίζοντα περάτωσης τον Απρίλιο του 2026. Σε λιγότερο από έναν χρόνο θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε αυτές τις νέες δομές, προς όφελος των πολιτών», σημείωσε ο κ. Σερέτης και ευχαρίστησε τον  Διοικητή του Νοσοκομείου, τη Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας  το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, την προϊσταμένη των ΤΕΠ υπογραμμίζοντας ότι η μετεγκατάσταση του ΤΕΠ έγινε εν πτήσει, δηλαδή όσο λειτουργούσε ήδη η προηγούμενη δομή και μέσα σε μόλις μία με δύο ημέρες.

Ο Διοικητής της ΥΠΕ ανέφερε ότι μέσα στο επόμενο άμεσο διάστημα, θα δοθούν σε χρήση και τα τρία ανακαινισμένα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας, Αργαλαστής, Βελεστίνου και Αλμυρού, όπου έγινε ριζική ανακατασκευή.

Σε εξέλιξη η προκήρυξη γιατρών- Το αίτημα για την επόμενη

Μπορεί οι χώροι να ανακαινίζονται, αλλά είναι σημαντικό να είναι και στελεχωμένοι  με προσωπικό, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σερέτης και ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη μία προκήρυξη για το Νοσοκομείο, που αφορά τρεις γιατρούς για τα ΤΕΠ, έναν επεμβατικό καρδιολόγο για το Αιμοδυναμικό, έναν ογκολόγο και έναν παθολόγο.

«Δεν σταματάμε εδώ. Στην αμέσως επόμενη προκήρυξη μετά από συνεργασία με τον Διοικητή και τη Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας προγραμματίζουμε και επιπλέον θέσεις», τόνισε και προσέθεσε  ότι πέρα από την κτηριακή υποδομή και την αναβάθμιση του ΤΕΠ, θα υπάρχει και η πλήρης εφαρμογή μεθόδου για τη διαλογή των ασθενών, ανάλογα με τη βαρύτητα ενός περιστατικού με στόχο τη μείωση του χρόνου αναμονής.

Σε δέκα ημέρες νεότερα για τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων

Τέλος, ο κ. Σερέτης αναφέρθηκε και στη διαδικασία του ΑΣΕΠ για την πλήρωση των θέσεων Διοικητών στα Νοσοκομεία, λέγοντας ότι μέσα στο επόμενο 10ημερο θα υπάρχει ενημέρωση, ως προς την εξέλιξη της διαδικασίας και την επιλογή διοικητών στα 13 Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ.

 

Έργο που θα ωφελήσει όλη την πόλη

Η κ. Έλενα Λογοθέτη, Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας ήταν αυτή που ξενάγησε τον κ. Σερέτη στο νέο ΤΕΠ, εξηγώντας του που έχουν μεταφερθεί τα ιατρεία και πως γίνεται πια η είσοδος και η αναμονή των ασθενών και των συγγενών τους.

Η ίδια υπογράμμισε πως το πρώτο 24ωρο λειτουργίας κύλησε πολύ ομαλά, καθώς ο κόσμος είχε την υπομονή, ενώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ήταν έτοιμο,  ώστε να αποφευχθούν ταλαιπωρίες και καθυστερήσεις.

«Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό λειτούργησε άψογα. Όλα κύλησαν πάρα πολύ γρήγορα και ομαλά, η αναμονή κύλησε καλύτερα από την προηγούμενη κατάσταση. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για το πως λειτουργεί. Πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Παρόλα αυτά ζητάμε πάντα την κατανόηση και την υπομονή του κόσμου για ένα έργο, από το οποίο θα ωφεληθεί όλη η πόλη», επεσήμανε η κ. Λογοθέτη.

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε

Πλάτη για την μετεγκατάσταση του ΤΕΠ έβαλαν κατά κύριο λόγο οι νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό, με την κ. Χαρά Κυπαρίσση, προϊσταμένη νοσηλευτών του ΤΕΠ  να επισημαίνει ότι το θετικό αποτέλεσμα ήταν απότοκος και της συνεργασίας με όλες τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου.

«Δόθηκε ένας μεγάλος αγώνας από το νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό του ΤΕΠ για να είναι όλα έτοιμα και συνεχίζουμε και είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε την ίδια ποιότητα στους ασθενείς. Είμαστε εδώ να τους βοηθήσουμε, να τους δώσουμε τη νοσηλευτική μας φροντίδα με την ίδια αγάπη. Να έχουν μία μικρή υπομονή, να μας ρωτούν ό,τι χρειάζονται, εμείς θα τους κατευθύνουμε, θα τους ενημερώσουμε, θα τους ηρεμήσουμε, γιατί έχουν άγχους για τους ανθρώπους τους, που φέρνουν εδώ στο ΤΕΠ», σημείωσε.

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.