Επίθεση Μουλά σε Νατάσα Οικονόμου: «Πάρε το δάχτυλο από το μικρόφωνο και βάλτο κάπου αλλού» (video)

Ένταση για ακόμη μια φορά στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου

Επίθεση κατά του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργαρίτη Πατσιαντά, που όμως απουσίαζε από τη συνεδρίαση, εξαπέλυσε πρώην δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Γρηγορίου που παύθηκε από δημοτικός σύμβουλος μετά από προσφυγή του πρώτου στο Δικαστήριο, λόγω ασυμβίβαστου επαγγελματικής ιδιότητας και εκλεγμένου συμβούλου. Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος ζήτησε το λόγο για να κάνει μια δήλωση και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Μουλάς του είπε ότι δεν είναι δημοτικός σύμβουλος.
«Είναι θέμα ηθικής τάξης να κάνω μια τελευταία αναφορά. Κοινοποιώ την απόφαση του Δικαστηρίου από την οποία δεν προκύπτει ασυμβίβαστο. Τέτοια ανήθικη τακτική την αφήνω στην κρίση των πολιτών και της Αριστεράς», είπε ο Γ. Γρηγορίου.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ηθική του είναι πάνω από τις καρέκλες και θα συνεχίσει να αγωνίζεται λέγοντας αλήθειες, προς όφελος της πόλης.

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος ζήτησε συγνώμη επίσης από τον ανεξάρτητο δημοτικός σύμβουλο Νίκο Χαυτούρα, που τον έπεισε να μπει στο ψηφοδέλτιο του Μαργ. Παντσιανά. Σύμφωνα με τον Γ. Γρηγορίου, ο Ν. Χαυτούρας είπε ότι ήταν αντίθετος και τον έπεισε ο ίδιος, λέγοντας ότι το πάθημα θα του γίνει μάθημα.

Σφοδρή επίθεση κατά Οικονόμου
Τη στιγμή εκείνη προσπάθησε να μιλήσει η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, στην οποία επιτέθηκε ο Γ. Μουλάς λέγοντας της «πάρε το δάχτυλο από το μικρόφωνο και βάλτο κάπου αλλού». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι μέρες Σκοτινιώτη τελείωσαν και της είπε ότι δεν θα πατάει το κουμπί του μικροφώνου όποτε θέλει, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στιγμιαία ένταση.

Απευθυνόμενος στον Γ. Γρηγορίου ο Γ. Μουλάς ρώτησε αν ο κ. Πατσιαντάς γνώριζε από την αρχή το ασυμβίβαστο, με τον πρώτο να απαντάει θετικά και τον δεύτερο να σχολιάζει ότι εξυπηρετούσαν τα σχέδιά τους δεν είχαν πρόβλημα, τώρα που ανεξαρτητοποιήθηκε και μετά από δύο χρόνια έγινε προσφυγή σε βάρος του.

Προεκλογικές συγκεντρώσεις
Ο Γ. Γρηγορίου αναφέρθηκε στις προεκλογικές συγκεντρώσεις που γινόταν στο πατάρι του «Αχίλλειον» και, όπως είπε, ήταν η αιτία που ο ίδιος πέταξε καφέ σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ίδιος είπε ότι από τις συγκεντρώσεις πέρασε και ο Ν. Χαυτούρας, στον οποίο έγιναν προτάσεις, αλλά δεν δέχτηκε καμία.
Η συγκέντρωση στο πατάρι του Αχιλλείου ήταν αιτία που πέταξα τον καφέ σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Χαυτούρας πέρασε του έγιναν προτάσεις που δεν δέχτηκε καμία.
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας δήλωσε ότι ουδέποτε πέρασε από το πατάρι, για να του απαντήσει ο Γ. Γρηγορίου ότι αυτό δεν έγινε διότι ήταν με την ομάδα Δραμητινού.
Λαμβάνοντας το λόγο ο ανεξάρτητος σύμβουλος Νίκος Χαυτούρας είπε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πέρα από τις πολιτικές θέσεις και τους νόμους, το ηθικό ανάστημα πολύ σημαντικό για την εκπροσώπηση των πολιτών.
«Ο κ. Γρηγορίου με σύστησε και μου είπε ότι είναι άξιος και προσπάθησε να με επηρεάσει ότι ο Πατσιαντάς είναι ηθικός και άγιος άνθρωπος. Τώρα βλέπουμε θλιβερή μια κατάσταση, αλλά ο επικεφαλής γνώριζε για το Αχίλλειον και το ασυμβίβαστο και πρόδωσε τον πρώην φίλο του Γ. Γρηγορίου, συμπεριφορά που καταδικάζω, δήλωσε.

Η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης ρώτησε τον πρόεδρο ποια διαδικασία ακολουθεί και πρόσθεσε ότι ο κ. Γρηγορίου θα μπορούσε να καταθέσει εγγράφως.
«Εσείς μιλάτε με αγοραίο ύφος σε μένα, κλείνετε το μικρόφωνο και σύρετε το πρόβλημα στο Δημοτικό Συμβούλιο», είπε προς τον κ. Μουλά.

Ο Γρηγορίου μετά την παρέμβαση αποχώρησε, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς κατέληξε με κατηγορίες κατά δημοσιογράφων που δεν πήγαν σε εκδήλωση στο Μουσείο Πόλης, για την παρουσίαση βιβλίου αμερικανού δημοσιογράφου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.