Επίθεση Μπέου κατά Αγοραστού – Κολυνδρίνη για το εργοστάσιο srf και νέα επίθεση κατά Αλκίνοου

Τους κατηγόρησε για μικροπολιτική και τους κάλεσε να ξαναψηφίσουν το θέμα

Το γεγονός ότι η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Βόλου θα γίνει, έστω και αν το Περιφερειακό Συμβούλιο, που έχει γνωμοδοτικό ρόλο, ψήφισε «ναι με αστερίσκο», ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Αχ. Μπέος, διότι είναι σύμφωνη με τις οδηγίες της ΕΕ που πρέπει να ενσωματωθούν στην Ελληνική νομοθεσία μέχρι τον άλλο μήνα. Ο δήμαρχος κατηγόρησε τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη για μικροπολιτική και ζητά “ορθή επανάληψη του Περιφερειακού Συμβουλίου, για να πάμε όλοι μαζί σε ένα έργο που είναι καλό για το περιβάλλον”.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα ο Αχ. Μπέος κατηγόρησε τον περιφερειάρχη και την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Σποράδων ότι με την απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο, αδίκησαν τον εαυτό τους, και δεν έλαβαν υπόψη των εισήγηση των υπηρεσιών, που είναι θετική για τη δημιουργία της ομάδας.
«Το εργοστάσιο θα γίνει, γιατί εμείς δεν κοροϊδεύουμε τον κόσμος, δεν παίρνουμε αποφάσεις για ψηφοθηρικούς λόγους, δεν μας αφορά το πολιτικό κόστος. Λειτουργούμε με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και των πολιτών», τόνισε.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος παρουσίασε την Ευρωπαϊκή οδηγία που εκδόθηκε στις 14 Ιουνίου 2018 η οποία πρέπει να ενσωματωθεί στην Ελληνική νομοθεσία μέχρι τον Ιούλιο του 2020 και έχουν στόχο την επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση (τουλάχιστον 65% των παραγόμενων αστικών αποβλήτων) και τον περιορισμό για την τελική διάθεση, ως το 2035 λιγότερο του 10% των παραγόμενων αστικών αποβλήτων.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι σύμφωνα με τον επίτροπο της ΕΕ η παρόμοια μονάδα της Πελοποννήσου ύψους 55 εκ. € απεντάχθηκε από τη χρηματοδότηση και η μόνη μονάδα της χώρας, από τις 17 που έχει προγραμματιστεί και πληρούν τις προϋποθέσεις είναι αυτή του Βόλου.

Αναφορικά με τα στοιχεία μετρήσεων της αερορύπανσης ο δήμαρχος είπε ότι οι μετρήσεις του Πανεπιστημίου είναι κόλαφος και δείχνουν, όπως και οι μετρήσεις της Περιφέρειας δείχνουν ότι η ατμόσφαιρα είναι καθαρή. Σύμφωνα με τον ίδιο, κάτι συμβαίνει γιατί ρύπανση δεν υπάρχει το καλοκαίρι, ενώ η ατμόσφαιρα είναι επιβαρυμένη τον χειμώνα.

Επίσης είπε ότι σύμφωνα με τη μελέτη του Π.Θ., σήμερα οι βιομηχανίες καίνε πετ κοκ σε ποσοστό 75% και rdf 25% και οι επιστήμονες συγκλίνουν στο ότι η αναλογία αυτή πρέπει να αντιστραφεί, ενώ κατηγόρησε ΜΜΕ που δίνουν το λόγο στην επιτροπή πολιτών που μιλάει χωρίς στοιχεία και τρομοκρατεί τον κόσμο.

Ακατάλληλο το νερό των Σταγιατών

Το νερό των Σταγιατών είναι επιμολυσμένο με κολοβακτηρίδια και ακατάλληλο για πόση σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΥΑΜΒ που έκανε δειγματοληψίες στην πηγή και στις δημόσιες βρύσες. Τα στοιχεία με εντολή του δημάρχου Βόλου, Αχ. Μπέου, κατατέθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.

Ο δήμαρχος είπε ότι «οι όποιες δειγματοληψίες κάνουν άλλοι με άγνωστα κίνητρα είναι λανθασμένες και να ζητήσουν συγνώμη από όλους που ποτίζουν τον κόσμο με ακατάλληλο νερό».

Επιτέθηκε και πάλι στους ανθρώπους των γραμμάτων που στηρίζουν τους κατοίκους των Σταγιατών και επισήμανε ότι την ερχόμενη εβδομάδα «θα ανέβει στο χωριό και θα μπει τέλος σ’ αυτή την κατάσταση». Σύμφωνα με τον ίδιο 40 «αλήτες» κρατούν σε ομηρία τους κατοίκους, έχουν μετατρέψει τη βιβλιοθήκη σε γκέτο.

«Τα στοιχεία που έχουμε από τις μετρήσεις δείχνουν ότι τα νερά ήταν κατάλληλα μόνο όταν υπήρχαν οι και πηγαίνανε οι νταήδες και τις ξηλώνανε. ΟΙ προηγούμενοι δήμαρχοι φοβόντουσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να έρθουν σε σύγκρουση μαζί τους» επισήμανε.

Επιπλέον επιτέθηκε και στον Αλκίνοο Ιωαννίδη λέγοντας ότι «από τη μία πλευρά συνέθεσε τραγούδι για το νερό των Σταγιατών και μετά ήλθε στην πορεία με τους άλλους και έδειραν τον αστυνομικό διευθυντή».

Τι δείχνουν οι μετρήσεις
Από το 2005 μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 15 αναλύσεις (όπως ακριβώς προβλέπεται από την Νομοθεσία) στο νερό της πηγής, οι οποίες στο σύνολό τους παρουσιάζουν επιμόλυνση και έχουν τιμές στα ολικά κολοβακτηριοειδή, από 2-10 /100ml, με όριο της νομοθεσίας το μηδέν.

Υφίσταται επιβάρυνση της πηγής, η οποία προφανώς οφείλεται στην ύπαρξη έναντι της πηγής οικιών με απορροφητικούς βόθρους, οι οποίοι ως είναι φυσικό ρυπαίνουν τα υπόγεια νερά.

Τα πράγματα είναι χειρότερα, στις αναλύσεις των κοινόχρηστων βρυσών εντός του οικισμού. Σε αυτές οι μόνες αναλύσεις που δεν παρουσιάζουν φορτία ολικών κολοβακτηριοειδών, είναι αυτές που πραγματοποιήθηκαν στις περιόδους όπου η ΔΕΥΑΜΒ είχε εγκαταστήσει σύστημα απολύμανσης και δεν είχε υποστεί βανδαλισμό.

Στις κοινόχρηστες βρύσες, τα ολικά κολοβακτηριοειδή κυμαίνονται από 9 μέχρι και 103 /100ml, γεγονός που σημαίνει ότι και το δίκτυο διανομής του νερού στον οικισμό δέχεται επιμολύνσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.