«Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου»: Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας

Το καθιερωμένο ραντεβού της Πέμπτης δίνει εκ νέου η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης, ξεκινώντας πάλι τις δράσεις της. Σήμερα Πέμπτη, η Επιτροπή καλεί τους πολίτες του Βόλου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 το βράδυ στην πλατεία Αγίου Νικολάου, όπου θα συζητηθούν τα τρέχοντα ζητήματα, ενώ θα ακολουθήσει και πορεία στην Ερμού με τελικό προορισμό το Πανεπιστήμιο.
Μεταξύ άλλων η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της σημειώνει πως «η ποιότητα ζωής μας έχει υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο τα τελευταία πέντε χρόνια που άρχισε η καύση σκουπιδιών αλλά ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, που αυξήθηκαν οι ποσότητες σκουπιδιών που φτάνουν με πλοία, τα οποία ξεφορτώνουν επικίνδυνα απόβλητα από άλλες χώρες για να καούν στους κλιβάνους παλιάς τεχνολογίας της ΑΓΕΤ-Lafarge. Οι ποσότητες σκουπιδιών που καίγονται πρόκειται να πολλαπλασιαστούν σύμφωνα με την άδεια που έχει η πολυεθνική Lafarge να καίει μέσα στην όμορφη πόλη μας. Αυτό συνεπάγεται έκλυση διοξινών και άλλων αέριων ρύπων και βαρέων μετάλλων που α. θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία μας, ιδιαίτερα των μικρών παιδιών, β. καταστρέφουν τα τοπικά μας προϊόντα και γ. υποβιβάζουν την αξία της ακίνητης περιουσίας μας. Επιπλέον, πρέπει να αντιδράσουμε στο εργοστάσιο SRF, που διακαώς επιθυμεί η δημοτική αρχή να κατασκευάσει παρά τις αντιθέσεις των επιστημονικών φορέων και των πολιτών».
Τέλος, η Επιτροπή προτρέπει τους Βολιώτες να ξεσηκωθούν, να καταγγέλλουν κάθε Πέμπτη την δυσοσμία καμένου πλαστικού, τη ρύπανση και την αντιδημοκρατικότητα και να απαιτήσουν την παύση της καύσης σκουπιδιών που μόνο αρνητικές συνέπειες έχει για τους πολίτες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.