Επιτροπή Δημοτών Κραυσίδωνα: Στο αποκορύφωμα η επίθεση από τη Δημοτική Αρχή

Το γεγονός ότι η επίθεση της Δημοτικής Αρχής προς τον Κραυσίδωνα και τις παρόχθιες οδούς Καραμπατζάκη και Ζάχου, βρίσκεται στο αποκορύφωμα, επισημαίνει η Επιτροπή Δημοτών Κραυσίδωνα, που την κατηγορεί ότι βασίζεται στα ασύστολα και κραυγαλέα ψέματα τα οποία σκαρφίζεται, προκειμένου να δικαιολογήσει την επέλαση που έχει προγραμματίσει για την περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση τα ψέματα και οι αλήθειες είναι:
1. Μας λένε ότι το «έργο» που επιχειρούν στην Καραμπατζάκη είναι νόμιμο. Τους ενημερώνουμε ότι καμία απόφαση δημοτικού συμβουλίου, λογικής και ηθικής δεν νομιμοποιεί την καταστροφή πρασίνου, πεζοδρομημένου κοινόχρηστου χώρου και τη διαγραφή μιας καθιερωμένης εδώ και 30 περίπου χρόνια «γραμμικής ανάσας», που καθημερινά τη βιώνουν άνθρωποι. Προωθούν διάνοιξη με σπασίματα πεζοδρομημένων τμημάτων και αφαίρεση πρασίνου, με τίτλο έργου «Συντήρηση δρόμων Δ.Ε. Βόλου και Ν. Ιωνίας έτους 2017» δηλαδή καμιά σχέση με αυτό που επιχειρούν.

2. Μας λένε ότι υπάρχουν μελέτες και μάλιστα «Ολοκληρωμένες μελέτες για τη διαμόρφωση ήπιας κυκλοφορίας στις οδούς Καραμπατζάκη και Ζάχου». Καμία μελέτη δεν υπάρχει. Αυτά που διαδίδουν είναι εκθέσεις ιδεών χωρίς κανένα στοιχείο εφαρμογής που να πληροί τις επιστημονικές και τεχνικές απαιτήσεις. Τίποτα δηλαδή, αρκεί κανείς να ανατρέξει στις δηλώσεις τους, έχουν ενδιαφέρον από πολλές απόψεις, κάτι σαν τη γνωστή μας «δημιουργική ασάφεια». Δηλώσεις αντιδημάρχου Βόλου Θ. Σταυρίδη 23-3-2017, «…η Καραμπατζάκη θα γίνει δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, θα γίνει ποδηλατόδρομος, με πράσινο και με προοπτική περιβαλλοντολογικής ανάπτυξης και των δύο παράλληλων στον Κραυσίδωνα δρόμων, για να συνεχίσει αμέσως μετά…θεωρώ (την Καραμπατζάκη και τη Ζάχου) το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό έργο στο Πολεοδομικό συγκρότημα, εξαιρώντας τον Περιφερειακό και την ανάπτυξη των οδών Δημητριάδος και Ιάσονος, που θα ανακουφίσει (κυκλοφοριακά) όλη την πόλη του Βόλου» Τώρα εσείς που το διαβάζετε τι καταλαβαίνετε;

3. Μας λεν ότι θα διαμορφώσουν την περιοχή Ζάχου και Καραμπατζάκη και μάλιστα έχουν και προϋπολογισμό έργου που ανέρχεται στο 1.500.000 €! Το ακούει ο ανυποψίαστος δημότης και αναρωτιέται για τους “αχάριστους” που αντιδρούν στα τόσα καλά που θα φτιάξει ο δήμος στον Κραυσίδωνα. Λένε ψέματα, μην τους πιστεύετε. Ούτε 1.500.000 € υπάρχει, ούτε σχετικός κωδικός έργου υπάρχει, ούτε πρόθεση υπάρχει. Αρκεί να ανατρέξει κάποιος στις δηλώσεις τους 23-11-2017 «Σε ενάμιση με δύο χρόνια από σήμερα θα είναι έτοιμο προς δημοπράτηση εάν εκπονηθεί και ωριμάσει η μελέτη του έργου της ανάπλασης των παρόχθιων της Ζάχου και της Καραμπατζάκη και βρεθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους άνω του 1,5 εκ ευρώ για την υλοποίησή του», δήλωσε στη Θtv το πρωί ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου Θ.Σταυρίδης. Η μόνη αλήθεια τους είναι ότι θέλουν να καταστρέψουν στην Καραμπατζάκηό,τι τους εμποδίζει,ώστε να λειτουργήσει αυτοκινητόδρομος. Με απλά λόγια να καταστρέψουν και μάλιστα με ιδιαίτερο μένος και εμμονή!

4. Είναι αλήθεια όμως ότι, χλευάσανε και συνεχίζουν, στολίζοντας τους διαμαρτυρόμενους και αντιδρώντες ανθρώπους της Νέας Ιωνίας και του Βόλου με τα γνωστά κοσμητικά τους επίθετα. Δείγμα «ήθους» και «πολιτισμού», αποκλειστικής πεζοδρομιακής παραγωγής της δημοτικής αρχής που έχουμε την ατυχία να φιλοξενούμε στην πόλη μας.

5. Είναι αλήθεια ότι χλευάστηκε άγρια από τη δημοτική αρχή ένας αξιοπρεπέστατος συμπολίτης, ο οποίος προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον ανθρώπινο χώρο της Καραμπατζάκη, σπρώχτηκεαπό τους παλικαράδες, για να βρεθεί με την πλάτη στο έδαφοςκαι στη συνέχεια με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο! Ο δεύτερος στη σειρά. Ευχόμαστε να μην υπάρξουν χειρότερα!

6. Είναι αλήθεια ότι εμφανίζονται στην περιοχή ως αγέλη εκφοβισμού των διαμαρτυρόμενων πολιτών, προσπαθώντας να τους φορτώσουν με ανύπαρκτες κατηγορίες, όπως στις 21-11-2017, φωνάζοντας και ψευδώς καταγγέλλοντάς τους, για επιθέσεις σε εργαζόμενους του δήμου!

7. Είναι αλήθεια ότι εργαζόμενος στο δήμο που συμμετέχει στην προστασία της Καραμπατζάκη,εκδιώχθηκε από την υπηρεσία που εργαζόταν, στο πιο απομακρυσμένο σημείο του δήμου. Το τμήμα που εργαζόταν ήταν η Βιώσιμη Κινητικότητα, αυτό δηλαδή που στην πράξη υπερασπίστηκε! Απλά διότι «δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις».

«Οι «ψευτοθόδωροι» και «Μαυρογιαλούροι»της δημοτικής αρχής χρησιμοποιούν ό,τι μέσα παραπληροφόρησης διαθέτουν, έχοντας στήριγμα τα γνωστά σε όλους μας δημοσιογραφικά δεκανίκια και τον περίγυρο χειροκροτητών, λέγοντας πόσο όμορφα πράγματα θα κατασκευάσουν στην περιοχή και πως οι αντιδρώντες είναι οι «νεκροθάφτες» της πόλης. Τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια. Το μόνο που θέλουν είναι να γκρεμίσουν ότι όμορφο υπάρχει στην Καραμπατζάκη, να σπιλώσουν και να φιμώσουν κάθε αντίθετη ή διαφορετική αντίληψη. Κλασική περίπτωση ορισμού φασίζουσας συμπεριφοράς», τονίζει η επιτροπή δημοτών.

Αν έχουν σχεδιάσει και μελετήσει, αν έχουν τα όσα προβλέπονται για ανάλογες παρεμβάσεις – εγκρίσεις και χρηματοδότηση – ας τα παρουσιάσουν στον κόσμο και αύριο ας ξεκινήσουν, τονίζει. «Πρώτα από τη Ζάχου και μετά στην Καραμπατζάκη και μείς άμισθοι εργάτες να βάλουμε «πλάτη» στην υλοποίηση. Δεν μπορούν όμως αυτό να το πράξουν γιατί μια τέτοιου είδους περιβαλλοντική – ήπια – τοπική ανάπλαση και διαμόρφωση δεν συμβαδίζει με την κυκλοφορία που “οραματίζονται” για την περιοχή! Και ίσως το πιο σημαντικό, δεν τους εμπιστευόμαστε», καταλήγει η ανακοίνωση, με την επισήμανση ότι το άθλια παραμύθι τους του είναι γνωστό και μάλιστα διαθέτει και δράκο… την παρουσία τους…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.