«Επιτροπή Ειρήνης»: Με επιτυχία η διαμαρτυρία της 17ης Νοέμβρη

«Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Νοέμβρη 2019, στις 11.00 το πρωί στη Λεωφόρο Ειρήνης με Καραμπατζάκη στη Ν. Ιωνία η Αγωνιστική Αντιιμπεριαλιστική Συγκέντρωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου σε συνεργασία με Σωματεία και Συνδικάτα εργαζομένων, την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, Συλλόγους Συνταξιούχων, το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών και πολλών Φοιτητικών Συλλόγων της πόλης μας».
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, της Επιτροπής Ειρήνης, «ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης που κατέληξε στο στρατόπεδο Γεωργούλα όπου ήδη διαμένουν εκατοντάδες αμερικανοί στρατιώτες.
Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν εκπρόσωποι εργαζομένων, φοιτητικών συλλόγων, συνταξιούχων και η Επ. Ειρήνης Βόλου που επισήμαιναν ότι παρόλο που συμπληρώνονται σήμερα 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το αιματοβαμμένο σύνθημα στις πύλες του Πολυτεχνείου: «Έξω το ΝΑΤΟ – Έξω οι ΗΠΑ» είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ.
Σήμερα οι εξελίξεις στη χώρα μας και στην περιοχή είναι σύνθετες κι επικίνδυνες. Σε ολόκληρη την υδρόγειο κλιμακώνεται η επιθετικότητα ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία, την Κίνα και με την εμπλοκή δεκάδων κρατών, με επίδικο τον ανταγωνισμό για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τις αγορές, την ενέργεια, τις σφαίρες επιρροής, τους δρόμους μεταφοράς. Θερμές εστίες πολέμου καίνε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Ιδιαίτερα στην περιοχή μας, στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι κι αίμα.

Σήμερα η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα αναγορεύουν τις ΗΠΑ σε παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας για τη χώρα, στηρίζουν την επαίσχυντη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με την οποία μετατρέπεται η περιοχή μας (Στεφανοβίκειο, λιμάνι Βόλου, στρατόπεδο Γεωργούλα) όπως και όλη η Ελλάδα σε μια απέραντη αμερικανική βάση.

Όμως η ίδια η ιστορική πείρα τους ξεγυμνώνει! ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ φέρουν τεράστιες ευθύνες για τη Χούντα στην Ελλάδα, για το πραξικόπημα και την εισβολή στην Κύπρο, για τα διχοτομικά σχέδια επίλυσης του Κυπριακού που αναθερμαίνονται, για μια μακρά αλυσίδα επεμβάσεων από την Ινδοκίνα και την Κορέα, μέχρι τη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία, για τα κύματα ξεριζωμένων και τη μετατροπή της χώρας μας σε αποθήκη ψυχών.

Μόνο ως απαράδεκτες και προκλητικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας που απευθυνόμενος στον διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, τόνισε πως “πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον”!

Αποδεικνύεται με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο πως η εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ για τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης σημαίνει για τον λαό μας, ιδιαίτερα τους φαντάρους και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, να ματώνουν για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου καλεί τους φορείς του λαϊκού κινήματος της Μαγνησίας, εργατικά σωματεία, συλλόγους ΕΒΕ και αγροτικούς συλλόγους, μαθητικά και φοιτητικά συμβούλια στη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα Ενάντια στη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ που μετατρέπει την περιοχή μας και όλη τη χώρα σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο.

Κλιμακώνουμε τη Δράση μας με την πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου που καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης της Θεσσαλίας και όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής, στη διοργάνωση Πανθεσσαλικού Συλλαλητηρίου Ενάντια στην παρουσία των Αμερικανονατοϊκών δυνάμεων στο Στεφανοβίκειο, το Βόλο και τη Λάρισα, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στις 11.00 το πρωί στο Δημαρχείο Βόλου.

Τιμάμε το Πολυτεχνείο στο δρόμο του αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις βάσεις και παλεύουμε για:

 Να καταγγελθεί η ελληνοαμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”.
 Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή και σε όλη τη χώρα.
 Να μη χρησιμοποιηθεί το λιμάνι του Βόλου από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.
 Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. «Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ έξω οι αμερικανοί!».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.