Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Με μεγάλη επιτυχία συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Στρατόπεδο Γεωργούλα

φωτογραφία αρχείου

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Στρατόπεδο Γεωργούλα στο Βόλο και επιδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου.
Όπως τονίζεται, «με τη σημερινή (Κυριακή 22/5/2022) αντιιμπεριαλιστική – αντιπολεμική συγκέντρωση στο στρατόπεδο Γεωργούλα στη Νέα Ιωνία Βόλου έδρα της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου μέλος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ & ΕΙΡΗΝΗ (ΕΕΔΥΕ) και σωματεία της πόλης μας, εκφράζουμε την αντίθεσή μας στους επικίνδυνο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, τους στρατιωτικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε και της Ρωσίας στην περιοχή, καθώς και τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτούς.
Οι εξελίξεις στην Ουκρανία εντείνονται με αποστολή προηγμένων οπλικών συστημάτων, αποστολή Νατοϊκών δυνάμεων, προσομοιώσεις για χρήση πυρηνικών όπλων, οι ανταγωνισμοί οδηγούν σε νέα καπιταλιστική και επισιτιστική κρίση. Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι ανταγωνισμός δύο λαών αλλά των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που θα πληρώσουν με αίμα οι λαοί της περιοχής.
Αυτοί οι ιμπεριαλιστικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί σχεδιασμοί και η συμμετοχή των ελληνικών κυβερνήσεων και των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας σ’ αυτούς, δεν έχουν καμία σχέση με την υπεράσπιση της ειρήνης, της εδαφικής ακεραιότητας και της ασφάλειας της χώρας μας, του ελληνικού λαού, ούτε των άλλων λαών και χωρών.
Εξυπηρετούν αποκλειστικά τα οικονομικά, γεωπολιτικά και στρατιωτικά συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και των αστικών τάξεων των μεγάλων και μικρότερων χωρών.
Είναι αποδεδειγμένα κατ’ εξοχήν παράγοντας αστάθειας, πολέμων, βίαιης αλλαγής των συνόρων, χιλιάδων και χιλιάδων νεκρών και εκατομμυρίων ξεριζωμένων προσφύγων από τους τόπους τους.

Η νέα 5ετής Συμφωνία για τις Βάσεις που ψηφίστηκε από τη Βουλή είναι στην πραγματικότητα μια κατάπτυστη επιθετική συμφωνία, η οποία μετατρέπει όλη τη χώρα μας σε ένα ορμητήριο πολεμικής εμπλοκής στα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, αλλά ταυτόχρονα και σε πιθανό στόχο αντιποίνων, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού που κλιμακώνεται ανάμεσα στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο και τη Ρωσία.

Η παραχώρηση από την σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας μας, της δυνατότητας εγκατάστασης και λειτουργίας στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στο έδαφος της χώρας μας και της δυνατότητας στάθμευσης και στρατιωτικής δράσης πολεμικών ελικοπτέρων και ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στο Στεφανοβίκειο στο στρατόπεδο της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, στην 111 Π.Μ της Νέας Αγχιάλου, εδώ το στρατόπεδο «Γεωργούλα» της ΤΞΠΝ και πανελλαδικά (Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Ακτιο, Άραξο, Ανδραβίδα), οδηγεί σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις το λαό και τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας, για χάρη των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε και μιας μικρής μειοψηφίας της αστικής τάξης της χώρας μας.

Στη νέα συμφωνία το στρατόπεδο Γεωργούλα εντάσσεται επίσημα ως υποδομή που θα χρησιμοποιείται από τις Αμερικανικές δυνάμεις στη χώρα μας ενώ η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών συμμετέχει μαζί με την και τους Αμερικάνους στρατιώτες που έχουν εγκατασταθεί σε Βόλο και Στεφανοβίκειο, στην άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2022», γεγονός που αποδεικνύει το ολοένα και πιο στενό δέσιμο της χώρας στις επικίνδυνες αντιπαραθέσεις στην περιοχή. Πρόκειται για άλλη μία πρόβα πολέμου στο πλαίσιο της εμπλοκής της χώρας στην πολεμική περικύκλωση της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Ο ελληνικός λαός, η νεολαία μας δεν έχουν κανένα συμφέρον από οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας. Τέτοιες εξελίξεις ταυτόχρονα υποβαθμίζουν και την αμυντική ικανότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που η αποστολή τους αφορά αποκλειστικά την άμυνα και την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας και όχι των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.

Με τη σημερινή μας κινητοποίηση αξιώνουμε:
Ø Να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία!
Ø Απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!
Ø Καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις στην Ουκρανία!
Ø Να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές!
Ø Κανένας φαντάρος & αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων!
Ø Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις και να ξηλωθούν οι όλες οι ξένες βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας!
Ø ΟΧΙ στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
Ø Να σταματήσουν οι Νατοϊκές ασκήσεις που στοχεύουν στην περικύκλωση της Ρωσίας και σημαδεύουν άλλους λαούς.
Ø Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.