Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: «Να μη γίνει η Θεσσαλία βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ»

Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο το Σάββατο στις 11 π.μ. στο Δημαρχείο Βόλου

Να μη γίνει η Θεσσαλία και η χώρα μας βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ζητά η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου, που οργανώνει, σε συνεργασία με Σωματεία Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ. στο Δημαρχείο Βόλου.

Σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη της επιτροπής ανέφεραν ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και παγκόσμια, με πιο πρόσφατη την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και τη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης, σηματοδοτούν την όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, Ρωσία και Κίνα, με την εμπλοκή πολλών άλλων μικρότερων, όπως η Τουρκία, για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς τους, το γεωστρατηγικό πλεονέκτημα, τις νέες αγορές.
Στη χώρα μας η κυβέρνηση της ΝΔ, έδειξε την αποφασιστικότητά της να κινηθεί ακόμα πιο γρήγορα στην ίδια κατεύθυνση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ενίσχυσε τις σχέσεις της Ελλάδας με τον αμερικανοΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό, υπογράφοντας την αναβάθμιση της ”Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”. Εκτός από τη βάση της Σούδας, δημιουργούνται 3 νέες, στην Αλεξανδρούπολη (λιμάνι, ΝΑΤΟικά στρατεύματα, σύστημα παρακολούθησης Ρωσίας), στη Λάρισα (μη επανδρωμένα αεροσκάφη, UAV) και στο Στεφανοβίκειο (Αεροπορία Στρατού με ελικόπτερα “Apache” και “Black Hawk”). Τα αμερικανικά στρατεύματα χρησιμοποιούν επίσης τις υποδομές στο λιμάνι και στο στρατόπεδο Γεωργούλα στο Βόλο, τόνισαν τα μέλη της επιτροπή.

«Σε αντίθεση με τον καλλιεργούμενο εφησυχασμό και τα δήθεν ”οφέλη”, αυτό που εξασφαλίζεται είναι η χρησιμοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στις αποστολές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, αλλά και της ΕΕ στο εξωτερικό και η μετατροπή ολόκληρης της χώρας μας σε προχωρημένο ορμητήριο του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού. Μετατρέπουν και την περιοχή μας σε μαγνήτη επιθέσεων, βάζοντας την στη δίνη περισσότερων απειλών, μετατρέποντας τις πόλεις μας σε ανθρώπινη ασπίδα», αναφέρει η Επιτροπή Ειρήνης.

Όπως επισημάνθηκε, πρόσφατα το πλοίο των Αμερικανών «ENDURANCE», ξεφόρτωσε στο λιμάνι της πόλης μας τη νέα φουρνιά στρατιωτικών δυνάμεων και εξοπλισμού που θα αναπτυχθούν στο Στεφανοβίκειο συν όσους προωθηθούν προς άλλα σημεία, στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη στο πλαίσιο της περιλάλητης επιχείρησης του ΝΑΤΟ «Atlantic Resolve» Επιχείρηση στην οποία πλέον η Ελλάδα παίζει κομβικό ρόλο, έχοντας άλλωστε λάβει και το χρίσμα από τους Αμερικανούς – ήδη από την εποχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ως «κράτος ανάσχεσης» της επιρροής Ρώσων και Κινέζων στην Ευρώπη.

Σε αυτό το περιβάλλον, ο καθένας μπορεί να σκεφτεί πόσο αβάσιμη και έωλη είναι η θέση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ πως οι συμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εγγυώνται την ασφάλεια του λαού μας και πως το ΝΑΤΟ αποτελεί «δύναμη ειρήνης».

Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου τονίστηκε πήρε την πρωτοβουλία και καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης της Θεσσαλίας, τους μαζικούς φορείς όλης της περιοχής, στη διοργάνωση Πανθεσσαλικού Συλλαλητηρίου Ενάντια στην παρουσία των Αμερικανονατοϊκών δυνάμεων στο Στεφανοβίκειο, το Βόλο και τη Λάρισα, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στις 11.00 το πρωί στο Δημαρχείο Βόλου.
Η ΕΕΔΥΕ, το αντιιμπεριαλιστικό Κίνημα Ειρήνης στη χώρα μας, απαιτούν:
• Όχι στις βάσεις και τα πυρηνικά.
• Όχι στην ελληνοαμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”.
• Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις.
• Καμιά συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
• Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
• Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Τα σωματεία που συμμετέχουν έως σήμερα είναι: Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ, Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Βόλου & Νέας Ιωνίας, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, Σύλλογος Φοιτητών Γεωπονίας – Φυτικής Παραγωγής, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίου Μαγνησίας, Σύλλογος Καθαριστών Καθαριστριών Μαγνησίας, ενώ αναμένεται η απόφαση και άλλων σωματείων τις προσεχείς ημέρες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.