Επιτροπή Πολιτών: Δεν συντάχθηκε καν το πόρισμα για τον αυτοψία του ΚΕΠΠΕ

Έξω από το λιμάνι της ΑΓΕΤ η συγκέντρωση για να σταματήσει η εκφόρτωση

Παρά τις διαβεβαιώσεις υπηρεσιακών παραγόντων ότι σήμερα το μεσημέρι θα παραδιδόταν το πόρισμα της αυτοψίας που έκανε το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος στη διαδικασία εκφόρτωση του rdf από πλοίο στο λιμάνι στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, κάτι τέτοιο δεν έγινε, με αποτέλεσμα να μέλη της επιτροπής να καταγγέλλουν την υπηρεσία και τον περιφερειάρχη, σκέφτονται τρόπους αντίδρασης για να σταματήσουν την εκφόρτωση του καυσίμου.
Το πλοίο άρχισε ξανά την εκφόρτωση τις πρώτες πρωινές ώρες και ήδη έξω από το λιμάνι της ΑΓΕΤ συγκεντρώθηκαν μέλη της επιτροπής, για να διαμαρτυρηθούν για τη διαδικασία.

Το μέλος της επιτροπής πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών Κώστας Γαργάλας βρέθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και τόνισε ότι παρά την συνεννόηση που είχε γίνει από χθες, για παραλαβή του πορίσματος του ΚΕΠΠΕ σήμερα το μεσημέρι, ωστόσο ενημερώθηκε από τον προϊστάμενος του τμήματος ότι το πόρισμα δεν έχει ετοιμαστεί, καθώς συνεχίζεται η διαδικασία του ελέγχου και ενώ το πλοίο εξακολουθεί να εκφορτώνει το rdf.
«Του υπενθυμίσαμε τη δήλωση του κ. Περιφερειάρχη ότι, από τη στιγμή που διαπιστώθηκαν παραβάσεις ως προς την τήρηση ων κανονισμών και των ωρών λειτουργίας μέσα από την ΑΕΠΟ, η εκφόρτωση σταματάει», τόνισε ο κ. Γαργάλας, που πρόσθεσε ότι στο διάστημα αυτό, η τσιμεντοβιομηχανία, παρά τις οδηγίες και τις εντολές του περιφερειάρχη, συνεχίζει την εκφόρτωση.

Το μέλος της επιτροπής είπε ότι σήμερα το μεσημέρι διαπιστώθηκε ότι το πόρισμα δεν υπάρχει καν ως κείμενο και γι’ αυτό και το Λιμεναρχείο δεν μπόρεσε να κάνει τη δουλειά του και να σταματήσει την εκφόρτωση.

Ο κ. Γαργάλας είπε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια επιτροπή που υπενθυμίζει τη νομιμότητα, μια υπηρεσία που αρνείται να εγκρίνει την παρανομία και έναν περιφερειάρχη ο οποίος δεν εννοεί να αναλάβει τις ευθύνες του ω προς τη διεκπεραίωση της γραφειοκρατίας, η οποία επιτάσσει έγγραφο που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέλη της επιτροπής, θα επιμείνουν στην έκδοση του πορίσματος και θα διαμαρτυρηθούν στην ΑΓΕΤ να μην εκφορτωθει το πλοίο, σύμφωνα με την εντομή του περιφερειάρχη. Ο ίδιος είπε ότι χωρίς το πόρισμα του ΚΕΠΠΕ δεν μπορεί να γίνει αναφορά στον εισαγγελέα, όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα σήμερα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.