“Επιτροπή Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών”:Παίζουν με τα δικά μας όρια!

“Παίζουν με τα δικά μας όρια!” αναφέρει σε ανακοίνωσή της με αφορμή την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ για τους ελέγχους στην ΑΓΕΤ η “Επιτροπή Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών”.
Όπως τονίζει “σε ανακοίνωσή μας στις 23 Μαΐου 2018 επισημαίναμε ότι το Εθνικό Κέντρο Έρευνας «Δημόκριτος» θα έρθει στον Βόλο για να πραγματοποιήσει δειγματοληψίες μετρήσεων αερίων εκπομπών στην καμινάδα της ΑΓΕΤ-Lafarge σε προειδοποιημένη και χωρίς ουσία (σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου) διαδικασία. Η εκτίμησή μας ήταν ότι αυτό θα γινόταν προκειμένου η εταιρεία να μας ρίξει «στάχτη στα μάτια» και να καταστήσει την Περιφέρεια συνένοχο στο έγκλημα, αφού θα μπορούσε να δουλέψει στις ιδανικότερες συνθήκες συναποτέφρωσης και οι εκπομπές σε διοξίνες και φουράνια να είναι εντός ορίων, «κουκουλώνοντας» με νούμερα την ουσία της υπόθεσης, δηλαδή ότι το πρόβλημα με τις διοξίνες είναι η παραγωγή και η συγκέντρωσή τους αθροιστικά στους έμβιους οργανισμούς.

Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, επιβεβαιωθήκαμε! Όλα μετρήθηκαν εντός ορίων. Αγνοούν, όμως, όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτή την κακοστημένη ιστορία ότι παίζουν με τα δικά μας όρια! Με τα όρια της υπομονής και της ανοχής της βολιώτικης κοινωνίας που δεν θα αργήσει να δείξει ξανά την ξεκάθαρη αντίθεσή της στο έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος της.

Ιδιαίτερα η Περιφέρεια οφείλει να αποδείξει ότι δεν την ενδιαφέρει μόνο η νομιμότητα, πίσω από την οποία περιχαρακώνεται, αλλά και η ουσία των πραγμάτων. Σε θετική κατεύθυνση είναι η είδηση διά στόματος της Αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη ότι θα γίνουν μετρήσεις και σε άλλες πιθανές περιοχές ρύπανσης γύρω από την περιοχή της ΑΓΕΤ, όπως είχε συζητηθεί σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Αγώνα. Αναμένουμε κι άλλες ενέργειες, όπως ενέργειες αναμένουμε και από τους βουλευτές της Μαγνησίας προκειμένου να προστατεύσουν ουσιαστικά τη Δημόσια Υγεία.

Για την ώρα, πάντως, φαίνεται ότι μπορεί να μας προστατέψει μόνο η συνεχής μας δίψα για ενημέρωση και την πραγματική αλήθεια. Και σίγουρα αυτή δεν υπάρχει στα πρόσφατα αποτελέσματα του Δημόκριτου. Για αυτό και η Επιτροπή παράλληλα αυτές τι μέρες διενεργεί «τις δικές της» αξιόπιστες μετρήσεις από αμερόληπτο φορέα. Αναμένονται αποτελέσματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.