Επιτροπή Πολιτών: Σκουπίδια από την Ιταλία θα κάψει το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ (video + photos)

φωτο αρχείου
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στον Βόλο

Συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στην Αγριά για να διαμαρτυρηθούν, αλλά και να αποτρέψουν το ξεφόρτωμα “σκουπιδιών” από πλοίο που έρχεται από την Ιταλία και τα οποία προορίζονται για καύση στο εργοστάσιο , σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πραγματοποιούν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.

Αρκετοί Βολιώτες βρέθηκαν εκεί στην προσπάθεια τους να αποτρέψουν αυτή την κατάσταση και όπως δήλωνε το μέλος της Επιτροπής κ. Μάρκος Βαξεβανόπουλος «Εδώ και μέρες, υπάρχει ένα πλοίο το οποίο έχει έρθει από Ιταλία και ξεφορτώνει σκουπίδια στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ, σκουπίδια της Ιταλίας τα οποία θα καούν στο Βόλο. Αυτό το οποίο φοβόμασταν, το ότι θα γίνουμε ο αποτεφρωτήρας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, γίνεται πράξη. Αυτή τη στιγμή, σκουπίδια θα καίγονται στους κλιβάνους της ΑΓΕΤ. Εμείς είμαστε εδώ πέρα με ειρηνικό τρόπο αν είναι και νομότυπα αυτά, πέρα από την αντίθεση μας. Έχουμε ζητήσει από το λιμενικό σώμα να κάνει έλεγχο σε αυτό το υλικό και επίσης τα χαρτιά του συγκεκριμένου πλοίου, το οποίο από ότι είδαμε στη νηολόγηση έχει άδεια να μεταφέρει αγροτικά προιόντα. Δεν ξέρουμε αν μπορεί να μεταφέρει και κάτι άλλο. Το θέμα είναι ότι τα σκουπίδια είναι ότι φεύγουν από το συγκεκριμένο πλοίο, μεταφέρονται στους καμίνους, καίγονται και οι διοξίνες έρχονται στα σπίτια μας. Αυτό το πράγμα δεν πρέπει να το αφήσουμε να γίνει. Είναι το μέλλον μας και πρέπει να το σταματήσουμε».

Από τη πλευρά του, ο κ. Στέλιος Λημνιός, επίσης μέλος της Επιτροπής, επεσήμανε ότι « Το προϊόν που εκφορτίζεται είναι Ευρωπαϊκό και κοινοτικό προϊόν και δεν μπορεί να κάνει κανενός είδους έλεγχο πάνω στη νομιμότητα του, παρά μόνο στη διαδικασία είσπραξης φόρων. Από εκεί και μετά το προϊόν αυτό πιθανότατα να είναι απαγορευτικό για ένα τέτοιο πλοίο. Θέλουμε το λιμεναρχείο να δώσει απαντήσεις, αλλά και η Περιφέρεια να έρθει να πάρει δείγμα και να κάνει μετρήσεις από το συγκεκριμένο υλικό. Παράλληλα, ψάχνουμε όλη τη νομοθεσία και όλα τα αδύνατα σημεία που έχουμε μέχρι τώρα διαπιστώσει και σύντομα θα είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε τους Βολιώτες για πάρα πολλά πράγματα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.