Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Ιωλκού Χριστουγεννιάτικη δωροέκθεση – bazaar με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων και τη διάθεσή τους σε φιλανθρωπικές δράσεις. Πολύτιμη η βοήθεια του συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου, που στέκει πάντα αρωγός σε κάθε θετική πρωτοβουλία. Η Πανελλήνια φιλανθρωπική οργάνωση «Το Θαύμα» με πλούσιο έργο και στην τοπική κοινωνία ήταν εκεί.
Στην γιορτή ξεχωριστό τόνο έδωσε η Παιδική Χορωδία της Μουσικής Σχολής του κ. Τραγουδάρα.
Όπως σημειώνεται από τη Διεύθυνση του σχολείου ήταν μια εκδήλωση που ήρθε ως απόρροια της δημιουργίας του ομίλου «Νοιάζομαι-Φροντίζω-Δρω», με θέμα τον εθελοντισμό, του Γυμνασίου Ιωλκού σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο Σερρών, το οποίο έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με το σχολείο ως αποτέλεσμα της έμπρακτης αλληλεγγύης του μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.
Η αίθουσα στολίστηκε γιορτινά και γέμισε με χριστουγεννιάτικα εδέσματα, καλαίσθητες δημιουργίες μεγάλων και μικρών. Οι μαθητές με την καθοδήγηση του καθηγητή των καλλιτεχνικών κ. Ανδρέου, μυήθηκαν στην τέχνη του «οριγκάμι» και έφτιαξαν χριστουγεννιάτικα στολίδια παρασύροντας με τον ενθουσιασμό τους και τους καθηγητές.
Νέες γέφυρες «χτίστηκαν», νέοι δεσμοί προσφοράς δημιουργήθηκαν, νέες συνεργασίες και οράματα πραγματοποιήθηκαν!
Η διευθύντρια του Γυμνασίου, κ. Ευαγγελία Μπαλαμώτη, συγκινημένη από το αποτέλεσμα, εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή που αποδεικνύει το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων που είναι η αγάπη και η προσφορά στον συνάνθρωπο.































