ΕΠΖ: Αστικές παρεμβάσεις με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας

Ξεκινούν τις επόμενες μέρες στο κέντρο του Βόλου

Εντός της εβδομάδας ξεκινούν αστικές παρεμβάσεις από τον Δήμο Βόλου με μετατροπή σε ήπιας κυκλοφορίας τριών δρόμων στο κέντρο του Βόλου, όπως έγινε γνωστό στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Για το θέμα έγινε ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Θανάση Σταυρίδη, με αφορμή στο θέμα των θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ, που αποφασίστηκε να μεταφερθούν στο χώρο στάθμευσης του Δήμου, επί των οδών Ερμού – Γαμβέτα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, οι παρεμβάσεις του Δήμου θα ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα από την οδό Τοπάλη και το επόμενο διάστημα θα επεκταθούν στις οδούς Ογλ και Μαυροκορδάτου.
Συγκεκριμένα, σε ήπιας κυκλοφορίας, θα μετατραπεί τμήμα της Τοπάλη (από Γαλλίας ως Ιάσονος), με γρανιτόλιθους και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων και θα ακολουθήσει η μετατροπή της Ογλ, από την Ιάσονος έως την Γαλλίας. Οι εργασίες θα συνεχιστούν στην οδό Μαυροκορδάτου, επίσης θα μετατραπεί σε ήπιας κυκλοφορίας μέχρι το ύψος τους οδού Γαλλίας.

Οδός προτεραιότητας η Εσφιγμενίτου
Η επιτροπή αποφάσισε η οδός Εσφιγμενίτου να είναι οδός προτεραιότητας, έναντι των καθέτων δρόμων από την οδό Ελ. Βενιζέλου ως την οδό Κ. Καρτάλη. (εξαιρούνται οι οδοί Ελ. Βενιζέλου και Κ. Καρτάλη που έχουν προτεραιότητα).
Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Θ. Σταυρίδης, σε διευκρινιστική ερώτηση της Βίκυς Μήτσου, κάθετα της οδού Εσφιγμενίτου υπάρχουν δρομάκια και πάροδοι, στα οποία θα τοποθετηθούν πινακίδες για να δηλώνεται η προτεραιότητα στα οχήματα που κινούνται επί της Εσφιγμενίτου.

Αποκατάσταση του πρώην Δημαρχείου Αρτέμιδας
Άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση της στέγης στο πρώην Δημαρχείο Αρτέμιδας, στα Άνω Λεχώνια, που κατέρρευσε πριν λίγες ημέρες.
Κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, παρουσία του αντιδημάρχου Θάνου Θεοδώρου, προχώρησε σε επιτόπιο έλεγχο της κατάστασης και σε σύσκεψη αποφασίστηκε η άμεση αποκατάσταση της σκεπής του πρώην Δημαρχείου.
Επίσης, θα γίνει επισκευή όλου του κτιρίου, που εμφανίζει φθορά, όπως αλλαγή κουφωμάτων, σοβάτισμα και βάψιμο, καθώς στο κτίριο στεγάζονται το ΚΕΠ Αρτέμιδας, συνεδριάζει το Τοπικό Συμβούλιο και πρόκειται να φιλοξενηθεί και περιφερειακό ιατρείο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.