Έρχεται στον Βόλο ο «Άλλος Άνθρωπος» για να μαγειρέψει για όσους έχουν ανάγκη

Στις 6 Σεπτεμβρίου, όπως γνωστοποίησε ο δημιουργός της πρωτοβουλίας

Ο «Άλλος Άνθρωπος» είναι μία αυτοδιαχειριζόμενη ομάδα, μία πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης που ξεκίνησε το 2011 στην Αθήνα. Μέσα στην οικονομική κρίση, με εκατοντάδες αστέγους ο εμπνευστής και δημιουργός του «Άλλου Ανθρώπου», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος σκέφτηκε πως πρέπει κάτι να κάνει, κάπως να συνδράμει σε όσους είχαν ανάγκη. Ξεκίνησε λοιπόν να μαγειρεύει, αρχικά με μια κατσαρόλα και υλικά και προϊόντα από το σπίτι του κι έπειτα βλέποντάς τον, πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να συνεισφέρουν.
Έτσι λοιπόν, μέχρι σήμερα, ο Άλλος Άνθρωπος και οι εθελοντές του έχουν προσφέρει πάνω από 12 εκατομμύρια μερίδες φαγητού σε όλη την Ελλάδα, καθώς ο Άλλος Άνθρωπος μαγειρεύει μεν φαγητό σε δημόσιους χώρους της Αθήνας αλλά βρίσκεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Πριν από λίγες ημέρες, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, κάνει γνωστό ότι παρά το καλοκαίρι, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, θα συνεχίσει δυναμικά τον σκοπό του και θα ταξιδέψει ανά την Ελλάδα. Μέσα στο πρόγραμμά του είναι και ο Βόλος, που θα βρεθεί στις 6 Σεπτεμβρίου.
«Συμμετοχή δεν είναι μόνο τα χρήματα, τα τρόφιμα, αλλά και η παρουσία σας όσων μπορείτε, όπου μπορείτε, ακόμα και μια κοινοποίηση είναι συμμετοχή. Όλα τα μαγειρέματα θα ξεκινούν 12:00 περίπου ,ανάλογα με τον καιρό στις κεντρικές πλατείες των πόλεων», αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση.
Έτσι λοιπόν ο Άλλος Άνθρωπος θα βρεθεί και στον Βόλο για να δώσει μέσα από ένα μαγειρεμένο φρέσκο φαγητό, αγάπη και στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη. Φυσικά, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ενισχύσουν τον Άλλο Άνθρωπο και με χρήματα, με τρόφιμα, αλλά και με την παρουσία τους.
Η περίοδος ωστόσο αυτή του καλοκαιριού είναι πολύ δύσκολη για τους εθελοντές του Άλλου Ανθρώπου, καθώς οι συνδρομές των πολιτών είναι λίγες και οι αποθήκες του έχουν αδειάσει. Για τον λόγο αυτό απευθύνεται διαδικτυακή έκκληση για την ενίσχυσή του.
«Όλα έχουν τελειώσει, ούτε τρόφιμα, ούτε καθαριστικά, ούτε χρήματα, οι δράσεις συνεχίζονται του Ιουλίου εκτός Αθηνών θα γίνουν τον Σεπτέμβριο. Μεγάλη ανάγκη από τρόφιμα, λάδι, μπαχαρικά, είδη για μπάνιο, καθαριστικά, είδη πρωινού, είδη για παιδιά( γάλατα, πάνες, μωρομάντηλα ) στον χώρο του άλλου ανθρώπου δεν υπάρχει τίποτα τα ράφια άδεια τα ντουλάπια άδεια !!! Άντε κ όλοι μαζί να κάνουμε ότι κ όπως μπορούμε !!!
Μ. Αλεξάνδρου 122 Κεραμεικός 7 ημέρες την εβδομάδα 10:00 έως 17:00 6947808290», είναι η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, η οποία κοινοποιείται και από πολλούς Βολιώτες που με τον τρόπο τους στηρίζουν αυτές τις δράσεις. Μάλιστα, ο Άλλος Άνθρωπος δεν είναι αμέτοχος και σε τραγωδίες που συμβαίνουν στον κόσμο, γι’ αυτό και βρέθηκε και στην Τουρκία, στηρίζοντας με φαγητό αλλά και χρήματα για καταλύματα τους γείτονες σεισμοπαθείς, στον φονικό σεισμό του Μαρτίου, που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.