Εργατική Πρωτομαγιά: Αφετηρία να δοθούν πίσω αυτά που πήραν από τους εργαζόμενους

Κατάθεση στεφάνων από ΕΚΒ, ΑΔΕΔΥ, φορείς και κόμματα

Με το μήνυμα η φετινή εργατική Πρωτομαγιά να αποτελέσει αφετηρία για όσα έχουν πάρει πίσω από τους εργαζόμενους, έγινε σήμερα το πρωί συγκέντρωση και κατάθεση στεφάνων στο χώρο των ΕΛΤΑ, σωματείων του Εργατικού Κέντρου Βόλου, της ΑΔΕΔΥ, πολιτικών κομμάτων και φορέων. Επίσης οι εκπρόσωποι των συνδικάτων ζήτησαν ειρήνη, ισότητα και δικαιοσύνη, όπως και να δοθεί λύση στο πρόβλημα των υγειονομικών που είναι σε αναστολή εργασίας εδώ και μήνες.
Στο χώρο συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Βόλου και της ΑΔΕΔΥ, πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων, πολιτικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, που απέτισαν φόρο τιμής στο σημείο που έπεσε νεκρός την Πρωτομαγιά του 1936, από πυρά των χωροφυλάκων ο Νίκος Μπουμπατζής, ράφτης, σε ηλικία 32 ετών και τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι πέντε διαδηλωτές.

Σε δήλωσή του ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βόλου Δημήτρης Βασιλείου επισήμανε ότι το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Η δικαιοσύνη, η ισότητα, η ειρήνη, είναι πράγματα που μας απασχολούν όλους και τα ζούμε στην καθημερινότητα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα μηνύματα του παρελθόντος, θα αποτελέσουν οδηγό για το μέλλον.
Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά και ο διχασμός δεν πρέπει να είναι κοντά σε όλους. Ελπίζουμε και ευελπιστούμε η εργατική Πρωτομαγιά να αποτελέσει την αφετηρία για να μπορέσουμε όλοι μαζί να πάρουμε πίσω αυτά τα οποία μας έχουν πάρει. Το δικαιούμαστε και ελπίζουμε η ειρήνη να πρυτανεύσει σε όλο τον κόσμο. Για να μην υπάρχουν τα προβλήματα σε όλους μας.

Εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ ο Λεωνίδας Αναστασίου τόνισε ότι 136 χρόνια μετά τη θυσία των εργατών στο Σικάγο, γιορτάζουμε την εργατική Πρωτομαγιά, έχοντας μπροστά μας πολλά προβλήματα για τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
Θα πρέπει πλέον να σταματήσει η αδιαφορία της κυβέρνησης, απέναντι στα τεράστια προβλήματα των εργαζομένων στον Δημόσιο τομέα. Δεν μπορεί να συνεχίζεται η οικονομική καταρράκωση όλων αυτών των εργαζομένων, να τρέψει ο πληθωρισμός σχεδόν στο 10%, μετά τις αυξήσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες λόγω και του πολέμου, σε όλα τα προϊόντα και να μην ακούγεται τίποτα για αύξηση των μισθών μας.
Δεν μπορεί να καλύπτονται οι θέσεις στον Δημόσιο τομέα μόνο με συμβασιούχους και να μην υπάρχουν μόνιμες προσλήψεις, κάτι που υπονομεύει τη σωστή οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών του Δημοσίου.
Δεν μπορεί να η δίνεται μια λύση στο πρόβλημα των υγειονομικών που είναι σε αναστολή εδώ και μήνες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας και να ιδιωτικοποιείται ο ΕΦΚΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.