Ερωτήσεις Χαρ. Ζάχου στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για την περιοχή της Αγριάς

Ερωτήσεις κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Ζάχος για θέματα που αφορούν στην Αγριά.

Ειδικότερα, ο δημοτικός σύμβουλος αναφέρει ότι εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου θα κληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει  την  εκτροπή της κυκλοφορίας στην παραλιακή της Αγριάς  (Εθνικό δίκτυο) στις τρεις παρακαμπτήριες οδούς, δηλαδή την 28ης Οκτωβρίου προς έξοδο για Πήλιο, την Εθνικής Αντιστάσεως και προέκταση αυτής της Ρήγα Φεραίου για επιστροφή. Ωστόσο στους τρεις αυτούς δρόμους, που δεν έχουν το χαρακτηρισμό Εθνικού  υπάρχουν σύμφωνα με τον κ. Ζάχο πολλά προβλήματα που τους καθιστούν ακατάλληλους για τέτοιου μεγέθους κυκλοφοριακή όδευση. Όπως αναφέρει α) Τα πεζοδρόμια είναι σε κακή κατάσταση και σε πολλά σημεία απροσπέλαστα είτε από ρίζες μεγάλων δέντρων η από φθορές ακόμη κ από καταλήψεις οχημάτων, β) δεν υπάρχει η κατάλληλη σηματοδότηση, γ) λόγω τη μη σηματοδότησης έχουν καταργηθεί οι μονοδρομήσεις αυθαίρετα παραβιάζοντας ακόμη και την φωτεινή σηματοδότηση εκεί που υπάρχει και δ) υπάρχει ανεξέλεγκτη στάθμευση.

Ρωτά την δημοτική αρχή εάν υπάρχει η βούληση να γίνουν οι σχετικές παρεμβάσεις έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πεζών.

Ακόμη ο κ. Ζάχος σε δεύτερη ερώτηση αναφέρει ότι είναι αρκετοί οι δρόμοι στην Αγριά , που δεν έχουν αποκατασταθεί μετά τις θεομηνίες του περασμένου έτους όπως η Κ. Δέτση, η οδός Αιγαίου η Μάργ.Μπασδέκη κ.α. όπου διαμένουν κάτοικοι που πρέπει να έχουν εύκολη πρόσβαση και ζητά να ενημερωθεί εάν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα τέλεσης έργων, ενώ το ίδιο ρωτά και για την αγροτική οδοποιία, καθώς πολλοί παραγωγοί δεν  έχουν πρόσβαση στις καλλιέργειές τους.

Τέλος, ρωτά για δεύτερη φορά  ποτέ θα δοθεί η οικονομική βοήθεια προς τους δικαιούχους για τις ζημιές σε οικοσκευές και τα χρήματα δόθηκαν στον Δήμο σύμφωνα με την εξαγγελία του αρμόδιου Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.