Ερώτηση Αλ. Μεϊκόπουλου: «Τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι χωρίς κλιματισμό στον ΕΦΚΑ Βόλου»

«Σε τουλάχιστον τρείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις έχουμε προχωρήσει τα τελευταία τρία χρόνια για το πρόβλημα κλιματισμού του κτιρίου που στεγάζει τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Βόλου. Παρά τις παρεμβάσεις και τις καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων, οι υπάλληλοι κρίσιμων δημοσίων υπηρεσιών της Μαγνησίας συνεχίζουν να στερούνται τις στοιχειώδεις συνθήκες αξιοπρεπούς εργασίας», ανέφερε ο Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προχωρώντας σε σχετική κοινοβουλευτική Ερώτηση, όπως κάνει γνωστό σε δελτίο Τύπου, που εξέδωσε.

Ο Βουλευτής κάλεσε την αρμόδια Υπουργό Εργασίας να εξασφαλίσει την άμεση επίλυση του προβλήματος κλιματισμού του κτιρίου του ΕΦΚΑ Βόλου εν μέσω καύσωνα και ακραίων θερμοκρασιών και να παρέμβει προκειμένου εργαζόμενοι της Υπηρεσίας ΕΦΚΑ Βόλου και εξυπηρετούμενοι πολίτες να μην έρχονται αντιμέτωποι με τριτοκοσμικές συνθήκες για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι.

Ο εξοπλισμός για τον κλιματισμό των κτιρίων που φιλοξενούν τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Βόλου και του ΚΕΠΑ της Νέας Ιωνίας δεν λειτουργεί παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε εν μέσω ακραίου καύσωνα. «Η Κεντρική Διοίκηση γνωρίζει εδώ και πολύ καιρό τα προβλήματα εξοπλισμού των κτιρίων. Από τον Μάρτιο του 2022 προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις προς τον τότε αρμόδιο Υπουργό Εργασίας γνωστοποιώντας ότι ο εξοπλισμός ψύξης και θέρμανσης των εν λόγω κτιρίων παρουσιάζει διαχρονικά σωρεία βλαβών ανά τακτά χρονικά διαστήματα», ανέφερε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο ίδιος ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΦΚΑ Μαγνησίας έχει προβεί σε διαδοχικές ανακοινώσεις για την ελλιπέστατη συντήρηση του εξοπλισμού και την άρνηση των αρμόδιων να δώσουν μία οριστική λύση στο πρόβλημα. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του αναφέρει ότι υπάρχει παντελής έλλειψη ψύξης σε αρκετά τμήματα του καταστήματος, με απαρχαιωμένες μονάδες, οι οποίες άλλοτε υπολειτουργούν και άλλοτε δεν δουλεύουν καθόλου.

Η ευθύνη για την συντήρηση και την ορθή λειτουργία των κτιριακών εγκαταστάσεων των τοπικών υπηρεσιών ανήκει στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Συντονισμού και Υποστήριξης (ΠΥΣΥ). Οι εν λόγω υπηρεσίες όμως δεν διαθέτουν μέχρι και σήμερα το κατάλληλο και αναγκαίο προσωπικό ηλεκτρολόγων, μηχανολόγων, πολιτικών μηχανικών που να μπορεί να εντοπίζει και να επιλύει τα λειτουργικά προβλήματα αλλά και να δρα προληπτικά για την αντιμετώπισή τους.

«Οι αξιοπρεπείς συνθήκες λειτουργίας υπηρεσιών που εξυπηρετούν ασφαλιστικά το σύνολο του Νομού της Μαγνησίας δεν μπορεί να αποτελούν ζητούμενο για εργαζόμενους και πολίτες. Είναι πολιτικό καθήκον της κυβέρνησης να εξασφαλίσει την στελέχωση των αρμόδιων Περιφερειακών Υπηρεσιών με το κατάλληλο και εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό ικανό να εξασφαλίζει την ορθή λειτουργία του εξοπλισμού των κτιρίων των υπηρεσιών», επεσήμανε ο Βουλευτής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.