Ερώτηση Λημνιού- Γαργάλα για τους ισολογισμούς της ΔΕΥΑΜΒ αλλά και τα χρέη στη ΔΕΗ

Ζητούν να μάθουν για όλα τα …χρωστούμενα

Ερώτηση προς τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Στέλιος Λημνιός, από τη Συμμαχία για τον Βόλο και Κώστας Γαργάλας από την Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου ζητώντας να ενημερωθούν για τους ισολογισμούς της ΔΕΥΑΜΒ, για τις οφειλές της Επιχείρησης στη ΔΕΗ, για τους οφειλέτες και για τις οφειλές της ΔΕΥΑΜΒ προς τρίτους.

Ειδικότερα, οι δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν να πληροφορηθούν εντός 15 ημερών για τους Ισολογισμούς της ΔΕΥΑΜΒ των ετών 2020, 2021,2022 και 2023 (αν έχει οριστικοποιηθεί), ζητούν ενημέρωση και αποστολή αναλυτικής κατάστασης των οφειλών προς τον πάροχο (ή τους παρόχους) Ηλεκτρισμού για όλες τις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης με αντίστοιχη αναλυτική χρονική κίνηση των λογαριασμών ρεύματος και της συνολικής οφειλής.

Ενημέρωση και αποστολή αναλυτικής ονομαστικής κατάστασης οφειλετών με αναγραφή των οφειλομένων ποσών άνω των 1000 ευρώ και συγκεντρωτική με αρίθμηση για οφειλέτες κάτω του προαναφερομένου ορίου.

Ενημέρωση και αποστολή αναλυτικής κατάστασης υποχρεώσεων της Επιχείρησης προς τρίτους, παρελθόντων ετών και ιδιαίτερα αυτών που αφορούν στους προϋπολογισμούς των ετών 2023 και 2024.

 

«Η προσκόμιση των στοιχείων αυτών υπενθυμίζεται πως είναι αυτονόητη υποχρέωση του Προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ και της πλειοψηφίας της Διοίκησης συνολικά.

Η γνώση τέλος όλων των ανωτέρω στοιχείων είναι αναγκαία από την μεριά μας προαπαίτηση και εντός περιβάλλοντος πολιτικής και νομικής δεοντολογίας προς υπεράσπιση του Δημοσίου (Δημοτικού εν προκειμένω) συμφέροντος», τονίζουν οι σύμβουλοι.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.