Ερώτηση των ανεξάρτητων συμβούλων για το κοιμητήριο Ν. Ιωνίας

Ερώτηση για το παλαιό κοιμητήριο Ν. Ιωνίας κατέθεσαν οι έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της δημοτικής κίνησης «Μαζί για το Βόλο» προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.
Στο παλιό κοιμητήριο από ετών δεν γίνονται πλέον ταφές, αλλά υπάρχουν τάφοι, όπως οι οικογενειακοί, που δεν έχουν μεταφερθεί στο νέο κοιμητήριο του Βόλου στη θέση Κούκος.
Κάποιοι από τους συγγενείς των ανθρώπων που έχουν ταφεί στο παλαιό κοιμητήριο επισκέπτονται τον χώρο, κάποιοι όμως αντιμετωπίζουν προβλήματα κίνησης είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω του ότι ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες συμπολιτών που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και χρησιμοποιούν ειδικά καροτσάκια.

«Είναι απολύτως συνεπώς επιβεβλημένο να παρέχονται από τον Δήμο όλες εκείνες οι υπηρεσίες που θα τους επιτρέπουν την ελεύθερη και ανεμπόδιστη κίνηση. Όμως καθώς η κεντρική είσοδος δεν είναι όπως θα έπρεπε ανοικτή σε ώρες επίσκεψης, αναγκαστικά χρησιμοποιείται παρακείμενη στενή είσοδος με πόρτα και μπάρα όμως έμπροσθεν αυτής , που απαγορεύει ουσιαστικά την ελεύθερη πρόσβαση όσων έχουν κινητικά προβλήματα και χρησιμοποιούν καροτσάκι», αναφέρουν οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι.
Ακόμη, μεταφέρουν την πληροφορία ότι πίσω από τον Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών υπάρχει στεγασμένος χώρος που λειτουργεί ως οστεοφυλάκιο.

Οι έξι ανεξάρτητοι σύμβουλοι ερωτούν τη Δημοτική Αρχή αν έχουν καθοριστεί ώρες επίσκεψης στον χώρο σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του, αν είναι ανοιχτή η κεντρική είσοδος του Κοιμητηρίου στις ώρες επίσκεψης που προβλέπονται ώστε να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες. Επίσης ερωτούν ποίου αρμοδιότητα και ευθύνη είναι να φυλάσσει τον χώρο και να επιτρέπει την πρόσβαση μέσω της Κεντρικής εισόδου ανοίγοντας και κλείνοντάς την και γιατί η κεντρική είσοδος είναι τις περισσότερες φορές κλειστή και η εξυπηρέτηση γίνεται μέσω της παρακείμενης στενής πόρτας που επιπροσθέτως έχει και την μπάρα μπροστά της, σε τέτοια απόσταση που καθιστά απαγορευτική την πρόσβαση ανθρώπου με καροτσάκι.

Ακόμη, οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι ερωτούν αν λειτουργεί χώρος πίσω από τον Ναό των Ταξιαρχών ως χώρος εναπόθεσης οστεοθηκών και αν ναι αν φιλοξενεί οστά όσων έχουν ταφεί στο συγκεκριμένο κοιμητήριο ή σε άλλο, αν έχει άδεια για την συγκεκριμένη χρήση ο χώρος αυτός και αν υπάρχει διάσπαρτη διάταξη οστεοθηκών σ’ όλο το Κοιμητήριο και αν ναι προβλέπεται αυτό.

Τέλος, τονίζουν ότι με δεδομένη την εξαιρετική πρόταση που παρουσιάστηκε από τον διευθυντή του Δημοτικού Κοιμητηρίου στον Κούκο κ. Ι. Πολυμενίδη, που έγινε και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητούν ενημέρωση σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο προγραμματισμός υλοποίησης και αν έχει ορισθεί αυτός, ποιος ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης.
Την ερώτηση υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέου- Μεϊκοπούλου Ελένη, Αποστολάκης Ιάσων, Γαργάλας Κώστας, Δραμητινός Ματθαίος, Κατσαλής Λευτέρης, Κοκκινάκη Φωτεινή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.