«Έσπασαν» τελικά τα ισόβια για τον αδελφοκτόνο του Φυτόκου

Τον σκότωσε με «όπλο» ένα τηγάνι

Κάθειρξη 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας στον 46χρονο Βολιώτη, που τον Απρίλιο του 2017 τραυμάτισε θανάσιμα τον 37χρονο αδερφό του, χτυπώντας τον αλλεπάλληλα με το τηγάνι στο κεφάλι και εγκαταλείποντάς τον τραυματισμένο έξω από το σπίτι του στις εργατικές κατοικίες Φυτόκου στη Νέα Ιωνία, όπου διέμεναν μαζί.
Ο δολοφόνος, ο οποίος μετά το έγκλημα είχε σκηνοθετήσει ληστεία, αλλά είχε πέσει σε αντιφάσεις και τελικά παραδέχτηκε την ανθρωποκτονία, δικάστηκε την Τρίτη σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας και κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Στον καταδικασθέντα αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, ενώ πρωτόδικα του είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη.
Το έγκλημα έγινε στις 30 Απριλίου 2017 τις πρώτες πρωινές ώρες μετά την επιστροφή των αδερφών στο σπίτι από νυχτερινή διασκέδαση. Οι δύο άνδρες τσακώθηκαν για ασήμαντη αφορμή και ο 37χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα. Όταν εντοπίστηκε νεκρός από περίοικους, ήταν έξω από το σπίτι του όπου τον είχε σύρει ο αδερφός του. Ο καταδικασθείς είχε δηλώσει τότε στην Αστυνομία ότι μπήκαν ληστές στο σπίτι. Στη συνέχεια όμως έπεσε σε αντιφάσεις και αναγκάστηκε να παραδεχτεί την πράξη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.