Εσπευσμένα και παρά τη θέλησή της απομακρύνθηκε σήμερα 15χρονη τρόφιμος του Ορφανοτροφείου

Φέρεται να είχε συνάψει σχέσεις με 35χρονο σεκιουριτά που εργαζόταν στο ίδρυμα!

Εσπευσμένα και παρά τη θέλησή της απομακρύνθηκε σήμερα το πρωί από το Ορφανοτροφείο Βόλου, μία 15χρονη τρόφιμος (τα πλήρη στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση του magnesianews.gr) με απόφαση του προέδρου του ιδρύματος Άγγελου Αγραφιώτη.

Η απόφαση αυτή του προέδρου προκάλεσε την αντίδραση των υπόλοιπων μελών του διοικητικού συμβουλίου οι οποίοι μετέβησαν χθες το πρωί στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας προκειμένου να καταγγείλουν την κίνηση αυτή και να ζητήσουν τη συνδρομή της Αστυνομίας για να μην απομακρυνθεί η τρόφιμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απομάκρυνση του παιδιού και η μεταφορά του σε αντίστοιχο ίδρυμα των Ιωαννίνων, οφείλεται στο γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα φέρεται να είχε συνάψει σχέσεις με υπάλληλο εταιρίας που είχε αναλάβει την φύλαξη του ιδρύματος ο οποίος βρισκόταν αρκετές ώρες στους χώρους και ερχόταν σε επαφή με τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί. Την επιλογή να αναλάβει την φύλαξη των χώρων του ιδρύματος συγκεκριμένη εταιρία, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έλαβε ο πρόεδρος Άγγελος Αγραφιώτης. Η σχέση αυτή φαίνεται να έγινε γνωστή, όταν η διοίκηση του ιδρύματος παρέλαβε ανώνυμη επιστολή στην οποία περιγράφονταν λεπτομέρειες σχετικά με τη σχέση που είχε αναπτυχθεί μεταξύ της 15χρονης τροφίμου και του 35χρονου σεκιουριτά, ο οποίος μάλιστα είναι παντρεμένος. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν έχει διαπιστωθεί αν οι σχέσεις μεταξύ των δύο είχαν προχωρήσει και αν υπήρξε μαζί τους σεξουαλική επαφή, κάτι βέβαια που όφειλε η διοίκηση του ιδρύματος να εξακριβώσει ζητώντας τη συνδρομή της εισαγγελίας προκειμένου η 15χρονη να εξεταστεί από ιατροδικαστή αλλά και ψυχολόγο.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση χθες το πρωί, παρόντες ήταν η αντιπρόεδρος του Ορφανοτροφείου Δανάη Χαριτάκη, το μέλος του δ.σ. του ιδρύματος Φίλιππος Κάλλης, τα μέλη του δ.σ. της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Βόλου Κωνσταντίνος Κάβουρας και Γιώργος Καλλέργης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Τάσος Μπατζιάκας και ο δικηγόρος Αντώνης Ξηρός, οι οποίοι παρέμειναν για αρκετή ώρα στο γραφείο του Διοικητή της Ασφάλειας Βόλου και Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Γιώργου Ντιζέ αναζητώντας λύση στο πρόβλημα. Για το θέμα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Βόλου, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό ποιες εντολές δόθηκαν προς την αστυνομία για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πριν από λίγες ώρες το 15χρονο κορίτσι έφθασε στα Ιωάννινα και αναμένεται να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να εγκατασταθεί σε αντίστοιχο ίδρυμα της περιοχής.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν βέβαια είναι πολλά και έχουν να κάνουν με την μονομερή, ως φαίνεται, απόφαση του προέδρου του Ορφανοτροφείου Βόλου να απομακρυνθεί η νεαρή τρόφιμος από το ίδρυμα, χωρίς να παραπεμφθεί προς διερεύνηση το ζήτημα από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά και τη Δικαιοσύνη. Θα έπρεπε να διερευνηθεί τι είδους σχέσεις είχαν αναπτύξει μεταξύ τους ο 35χρονος σεκιουριτάς που εργαζόταν στο ίδρυμα με την ανήλικη τρόφιμο, αν κάποιοι γνώριζαν τι συνέβαινε και γιατί δεν παραπέμφθηκε η υπόθεση στη δικαιοσύνη.

Να σημειωθεί ότι στο ίδρυμα, τους τελευταίους μήνες, ενώ προβλέπεται από τον κανονισμό οι θέσεις ψυχολόγου και κοινωνικής λειτουργού είναι κενές, ενώ θα έπρεπε στη συγκεκριμένη περίπτωση να γνωμοδοτήσουν για την όποια αλλαγή περιβάλλοντος μιας τροφίμου. Δεδομένη θα έπρεπε να θεωρείται και η σύμφωνη γνώμη σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος, κάτι όμως που δεν εξασφαλίστηκε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.