Εθελοντές κάνουν «θερμογραφική απεικόνιση του ορεινού όγκου του Πηλίου και του Αλμυρού» για πρόληψη πυρκαγιών

Σε ετοιμότητα η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στη Μαγνησία

H συνεργασία φορέων και η συμμετοχή στην πρόληψη για τις πυρκαγιές, των εθελοντικών ομάδων, είναι αναγκαία, με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας να βρίσκεται στις επάλξεις, όπως τόνισε στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, ο υπεύθυνος της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων Βαγγέλης Καψιώτης. Περιπολίες σε καθημερινή βάση αλλά και συγκέντρωση βασικών ειδών για τις πυρόπληκτες περιοχές είναι ήδη σε εξέλιξη.

«Εμείς είμαστε σε ετοιμότητα από τη Δευτέρα που έχουμε έναν βαθμό επικινδυνότητας 4 και σε άμεση συνεργασία με τη διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και Αλμυρού» σημείωσε ο κ. Καψιώτης, τονίζοντας ότι πραγματοποιούνται καθημερινά περιπολίες ασφαλείας, σαρώνοντας τον ορεινό όγκο του Πηλίου, σε αρκετά επικίνδυνα σημεία και διαδρομές.

«Θερμογραφική απεικόνιση όλου του ορεινού

όγκου του Πηλίου και του Αλμυρού»

Επίσης καλύπτονται  περιοχές όπως τα Πευκάκια, τον Σωρό και τον Άγιο Στέφανο από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και περιμένουν την έγκριση από την Περιφερειακή Ενότητα για να κινητοποιηθεί το διασωστικό σκάφος «Αιγαίο», κάνοντας θερμογραφική απεικόνιση όλου του ορεινού όγκου του Πηλίου και του Αλμυρού, που μπορεί να εντοπίσει εστίες πυρκαγιάς καταγράφοντας τις διαφορές θερμοκρασίας, σε περίπτωση που δεν πάει κάτι καλά. «Δεν περιμένουμε να δούμε πρώτα τον καπνό για να επέμβουμε. Το σκάφος θα κινηθεί αύριο και στο κέντρο του Παγασητικού Κόλπου για να ελέγχει και τους δύο ορεινούς όγκους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα η Ομάδα έχει διαθέσει πέντε εθελοντές στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλμυρού για να βοηθήσουν  σε περίπτωση που χρειαστεί. Την ίδια ώρα, το κέντρο επιχειρήσεων είναι επανδρωμένο 24 ώρες και υπάρχει άμεση επικοινωνία και με την κεντρική διοίκηση της ομάδας διάσωσης στη Θεσσαλονίκη, με κλιμάκια να είναι παντού και σε ετοιμότητα επέμβασης. Άλλωστε, επανδρώνονται και πυροφυλάκια, σε συνδυασμό με πεζοπόρα τμήματα σε συγκεκριμένες διαδρομές σε όλο το Πήλιο.  Από εκεί και πέρα, ήδη το τμήμα Μαγνησίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ζητά τη βοήθεια του κόσμου σε υλικά για να προωθηθούν στις πυρόπληκτες περιοχές, ενώ γενικά το τμήμα κοινωνικής μέριμνας βοηθάει στην καθημερινότητα, σε στενή συνεργασία με φορείς και κόσμο και βοηθά πολλές ανήμπορες οικογένειες.

Σύμφωνα με τη σχετική λίστα, ζητούνται:

-Παγοκύστες, ισοθερμικά τσαντάκια , φορητά ψυγειάκια

-Κολλύρια , φυσικά δάκρυα, αντιβιοτικές και ενυδατικές μάσκες, παυσίπονα , ασπιρίνες , salospir, οξυγόνο μιας χρήσης, γάζες.

-Πάνες μωρών, ηλικιωμένων , μωρομάντηλα

-Ξηρά τροφή  (φρυγανιές, παξιμάδια, μπάρες δημητριακών , μπισκότα , κρουασάν και ότι άλλο σ΄ αυτή τη μορφή μπορεί να δοθεί σε ενήλικες και παιδιά χωρίς να χρειάζεται να μαγειρευτεί).

-Χυμοί, γάλα εβαπορέ

-Ζωοτροφές.

Σύντομα αναμένεται να υπάρξει νέα ανακοίνωση για τις ημέρες και τις ώρες συγκέντρωσης στα γραφεία της Ομάδας, Σπετσών 10.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.