Εθελοντική αιμοδοσία από το Γυμνάσιο και Λύκειο Ν. Αγχιάλου

Το Γενικό Λύκειο Ν. Αγχιάλου σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Ν. Αγχιάλου διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 από τις 9.00 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των ευρύτερων δράσεων σύνδεσης της μαθητικής κοινότητας με την τοπική κοινωνία.

Παράλληλα, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Βόλου θα ενημερώσουν τους μαθητές/τις μαθήτριες των δύο σχολείων για τις δραστηριότητες του Συλλόγου και την αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Σκοπός είναι μέσα από αυτό το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία τα παιδιά να ενημερωθούν για την αξία του εθελοντισμού και να ευαισθητοποιηθούν ως μελλοντικοί ενήλικοι πολίτες, υιοθετώντας επιθυμητές συμπεριφορές συμπαράστασης προς τον συνάνθρωπο.

Παρακαλούνται όσοι/όσες κάτοικοι της περιοχής και φίλοι/φίλες είναι υγιείς και μπορούν να συνεισφέρουν στον σκοπό αυτό να προσέλθουν στο Σχολείο, δίνοντας με τη στάση τους ένα εξαιρετικό έμπρακτο παράδειγμα αλληλεγγύης και προσφοράς στους μαθητές και στις μαθήτριες. Η συμβολή τους, εξάλλου, θα είναι ουσιαστική στις διαρκείς ανάγκες αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.