Ετήσιος χορός του Συλλόγου Παλαιού Λιμεναρχείου – Παλαιών

Φωτό αρχείου. Στιγμιότυπο μετά απ την δεύτερη κακοκαιρία

Αφιέρωμα στη σύγχρονη πολιτιστική ιστορία της πόλης του Βόλου και τους αδερφούς Μιλάνους
«Το 2023 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για τη γειτονιά μας, τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της. Μια χρονιά που οι ατασθαλίες, οι κακοτεχνίες και η προχειρότητα των αρμόδιων και της πολιτείας μας στοίχισαν και προκάλεσαν πολλές καταστροφές» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Παλαιού Λιμεναρχείου – Παλαιών.
Όπως τονίζεται, «παρ’ όλα αυτά ως γειτονιά καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε και να συνεχίσουμε. Το καταφέραμε με τη δύναμη που είχε ο καθένας και η καθεμιά μέσα μας, αλλά και με την αλληλοστήριξη και με την αλληλεγγύη που δεχθήκαμε απλόχερα από δεκάδες συμπολίτες μας, νέους και νέες, οργανωμένα ή αυτόνομα, που ήρθαν και με ανιδιοτέλεια βοήθησαν να ξελασπώσουμε.
Έξι μήνες λοιπόν μετά τις πλημμύρες κι ενώ οι πληγές δεν έχουν κλείσει ακόμα, περιμένοντας την πολιτεία, το κράτος και το Δήμο να αναλάβουν τις ευθύνες τους, εμείς ως Σύλλογος συνεχίσουμε και διεκδικούμε τα δικαιώματα των ανθρώπων της γειτονιάς μας.
Διεκδικούμε και δεν το βάζουμε κάτω. Διεκδικούμε και συνεχίζουμε. Διεκδικούμε και διασκεδάζουμε!
Όπως διεκδικούμε έτσι ακριβώς διασκεδάζουμε. Διεκδικούμε και διασκεδάζουμε συλλογικά.
Σας καλούμε λοιπόν την Κυριακή 03.03.2024 στις 14.00 να διασκεδάσουμε όλοι μαζί. Να διασκεδάσουμε και να στηρίξουμε το Σύλλογο μας στην προσπάθεια που κάνει όλο αυτό το διάστημα.
Η διασκέδαση όμως για το Σύλλογο Παλαιού Λιμεναρχείου – Παλαιών, μιας ιστορικής γειτονιάς του Βόλου, δεν θα μπορούσε να μην είναι συνδεμένη και με τη σύγχρονη ιστορία της πόλης μας. Για το λόγο αυτό, ο χορός μας θα είναι και εκδήλωση – αφιέρωμα στους αδερφούς Μιλάνους, με την παρουσία και του Στάθη Μιλάνου και μαθητών του.
Γιατί ο Βόλος, όπως κάθε πόλη, οφείλει να κατ’ αρχάς να γνωρίζει την ιστορία της και τον πολιτισμό της. Και σε αυτή την προσπάθεια, παρά τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, θέλουμε κι εμείς ως Σύλλογος να συμβάλλουμε.
Σας περιμένουμε όλες κι όλους λοιπόν την Κυριακή στις 14.00 στο μεζεδοπωλείο «Στα… Φίλοι» στα Παλιά.
Για κάρτες και κράτηση θέσεων στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook Σύλλογος Παλαιών – Παλαιού Λιμεναρχείου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.