Ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση σχετικά με την καύση απορριμμάτων

Απ΄την «Επιτροπή Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών» με καλεσμένη καθηγήτρια απ΄το Μεξικό

Σε συνέχεια των δράσεων της «Επιτροπής Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών» για την ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση των πολιτών του Βόλου σχετικά με την καύση απορριμμάτων και τις επιβλαβείς επιπτώσεις που έχει στη δημόσια υγεία, την οικονομία, το περιβάλλον διοργανώνεται ενημερωτικό διήμερο 25 και 26 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με επίσημη προσκεκλημένη την Dr. Brisa Violeta Carrasco Gallegos, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μεξικό. Είναι συγγραφέας πολλών εργασιών σχετικών με την καύση σκουπιδιών και εναλλακτικών καυσίμων από τσιμεντοβιομηχανίες.
Θα ακολουθήσει συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου 2018 στις 19:00 στο Παραλιακό κτήριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αμφιθέατρο Σαράτση με ομιλήτρια την καθηγήτρια Brisa Violeta Carrasco Gallegos με τίτλο “Η καύση απορριμμάτων σε τσιμεντοβιομηχανίες ως παγκόσμιο πρόβλημα. Κοινωνικές απαντήσεις στο Μεξικό και την Ισπανία” . Θα υπάρχει παράλληλη μετάφραση με χρήση ακουστικών με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.
Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στο πάρκο της Νέας Δημητριάδας (Ορμινίου-Θερμοπυλών) θα ενημερωθούν οι κάτοικοι της Νέας Δημητριάδας για τις επιπτώσεις της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστεί η πρόταση της Επιτροπής για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην πόλη μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.