Έξι μαθητές ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ θα απασχολήσει ο Δ. Βόλου

Ο Δήμος Βόλου θα συμμετέχει στο θεσμό της μαθητείας ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ απασχολώντας έξι μαθητές για το σχολικό έτος 2017-2018 με κόστος 9.200 Ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών. Το θέμα έρχεται προς έγκριση στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πρόκειται για έναν τεχνικό εφαρμογών πληροφορικής, δύο βοηθούς νοσηλευτές, δύο τεχνικούς οχημάτων και έναν υπάλληλο διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών.
Σε περίπτωση που οι προσφερόμενες θέσεις μαθητείας δεν μπορούν να καλυφθούν από τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική δομή, δύνανται να καλύπτονται από μαθητευόμενους αντίστοιχης ειδικότητας άλλης εκπαιδευτικής δομής.
Οι μαθητευόμενοι θα απασχολούνται στο Δήμο 28 ώρες την εβδομάδα, οι οποίες επιμερίζονται σε 4 ημέρες κάθε βδομάδα για 9 μήνες.
Το ποσό αποζημίωσης των μαθητευομένων ορίζεται στο 75% επί του νομίμου νομοθετημένου κατώτατου ορίου του ημερομίσθιου ανειδίκευτου εργάτη σε όλη τη διάρκεια του Προγράμματος. Από αυτό το ποσό η χρηματική επιβάρυνση του εργοδότη μετά την αφαίρεση της επιδότησης ανέρχεται στο ποσό των 9,35 € ανά ημέρα μαθητείας. Το ποσό της αποζημίωσης καθώς και οι νόμιμες ασφαλιστικές εισφορές θα καταβάλλονται μηνιαίως από την επιχείρηση/φορέα που τους απασχολεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.