«Έξυπνη πόλη» τα Τρίκαλα μέσα από ένα ολοκληρωμένο σύνολο εφαρμογών

Της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, παράδειγμα για τον Βόλο

Το μοντέλο της “έξυπνης πόλης”, παρουσίασε ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας e-trikala Γιάννης Κωτούλας, μιλώντας στο 3ο Συνέδριο Ανάπτυξης που διοργάνωσε ο Όμιλος Καρεκλίδη.
Ειδικότερα, αναφέρθηκε σε ηλεκτρονικές εφαρμογές που αξιοποιεί η δημοτική αρχή Τρικάλων για να παρακολουθεί τη «ροή» της πόλης, όπως την ατμοσφαιρική ρύπανση και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, την κυκλοφορία, τη στάθμευση, τη λειτουργία των δημοτικών υποδομών και την εξυπηρέτηση των αιτημάτων πολιτών.
Όπως, μεταξύ άλλων, ανέφερε, τα έργα της e-trikala αποτελούν ένα ολοκληρωμένο σύνολο εφαρμογών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ), οι οποίες είναι εστιασμένες στις ανάγκες μιας μεσαίου μεγέθους πόλης όπως τα Τρίκαλα. Διανύοντας τον 21ο αιώνα και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι πολίτες κάθε ηλικίας, απολαμβάνουν χρηστικά «προϊόντα» για τις συναλλαγές τους και την από απόσταση εξυπηρέτησή τους καθώς και έργα πληροφόρησης με τοπικό και τουριστικό περιεχόμενο. Η ομάδα του e-trikala βασιζόμενη στη νέα ευρυζωνική πραγματικότητα δημιουργεί και ολοκληρώνει ψηφιακά έργα και προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες, προς όφελος του πολίτη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.