Ευαισθητοποίηση για την πρόληψη της έμφυλης βίας

Μέσα και απ΄το ντοκιμαντέρ FEMICIDIO σήμερα στο Αχίλλειον

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, σήμερα Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 20.00, θα πραγματοποιηθεί, με δωρεάν είσοδο, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», η προβολή του ντοκιμαντέρ FEMICIDIO (2022) της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Nίνας Μαρίας Πασχαλίδου, με στόχο την ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας. Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται ιστορίες έμφυλης βίας και γυναικοκτονιών που συγκλόνισαν την Ιταλία, από τον Βορρά έως το Νότο. Ειδικοί, κοινωνιολόγοι και πολιτικοί καταθέτουν τις απόψεις τους για το φλέγον ζήτημα των γυναικοκτονιών, που αντιμετωπίζει όχι μόνο η Ιταλία, αλλά και όλο και περισσότερες χώρες στον κόσμο.
Η εκδήλωση- προβολή συνδιοργανώνεται από το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc Βόλου, τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων (Δήμος Βόλου), τον 1ο Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου και τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου «Θέτις».
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό με την ψυχολόγο- σύμβουλο του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Βόλου κ. Φ. Κουλούμπαρδου και τους αστυνομικούς του Γραφείου Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας κ. Α. Θάνο, Αστυνόμο Β΄ και κ. Μ. Τσαμοπούλου, Υπαστυνόμο Β΄, σχετικά με τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας. Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του CineDoc Βόλου στο Facebook- @CineDocVolos και στο Instagram @cinedocvolos.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.