«Ευαλωτότητα Μεταναστών/Προσφύγων & Παιδική Προστασία»: Εκπαιδευτικό Συνέδριο στον Βόλο

Την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Απριλίου

Η παιδική ευαλωτότητα αποτελεί ένα αυξανόμενο φαινόμενο σε διεθνές επίπεδο. Στην Ελλάδα ο ρυθμός αύξησης είναι ιδιαίτερα έντονος τις τελευταίες δεκαετίες. Το ίδιο έντονος είναι ο ρυθμός αύξησης των ανηλίκων και ενηλίκων θυμάτων εμπορίας ανθρώπων.

Έχουν καταγραφεί ήδη κάποιες σημαντικές ενέργειες για την προστασία του ευάλωτου πληθυσμού. Ωστόσο, η ανάγκη για μόνιμες και ουσιαστικές λύσεις είναι επιτακτική και αποτελεί προτεραιότητα μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ρόλος της ευρύτερης σχολικής κοινότητας είναι καταλυτικός. Η ενδυνάμωση της μπορεί να εξασφαλίσει προοπτικές συμπερίληψης και αποτελεσματικής προστασίας.

Με σκοπό την ανάδειξη και συζήτηση των παραπάνω θεμάτων, η Γενική Γραμματεία Ευάλωτων Πολιτών & Θεσμικής Προστασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης &  Ασύλου, το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Διεθνής Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Α21 συνδιοργανώνουν  Εκπαιδευτικό Συνέδριο με τίτλο: «Ευαλωτότητα Μεταναστών/Προσφύγων & Παιδική Προστασία» στις 5 & 6 Απριλίου 2024. Το Συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο/η.

Την Παρασκευή 05/04/2024 (18.00-21.00) θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις σχετικές με το θέμα της παιδικής προστασίας και τους τρόπους αντιμετώπισης της εμπορίας ανθρώπων, από ειδικούς/ές επιστήμονες/ισσες, καθώς και εκπροσώπους σχετικών φορέων. Το Σάββατο 06/04/2024 (10.30-17.30) θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με φοιτητές/τριες και μαθητές/τριες, με παράλληλη προβολή μικρής διάρκειας ταινιών και παρουσίαση εργασιών των μαθητών/τριών.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Σαράτση του παραλιακού συγκροτήματος (κτήριο Παπαστράτου) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.