Ευχές διεκδίκησης από τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Μαγνησίας

Μέλη του  Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Μαγνησίας (μέλος ΟΓΕ) πραγματοποίησαν  την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου δράση σε κεντρικό σημείο της αγοράς της πόλης του Βόλου, απευθυνόμενες σε εργαζόμενες, φοιτήτριες,  και όλες τις γυναίκες μοιράζοντας την ανακοίνωση τους  με ευχές διεκδίκησης για το νέο χρόνο!

 

Επίσης, κάλεσαν  τις γυναίκες να γράψουν μια ευχή σε αστέρια από χαρτόνι  κρεμώντας τα  στα δέντρα της Ερμού, και στέλνοντας  μήνυμα πως , όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου “για να πιάσουν τόπο οι ευχές μας πρέπει να στολίσουμε  το δικό μας δέντρο, «το δέντρο της διεκδίκησης» που δεν είναι άλλο από την  δική μας δύναμη που βρίσκεται στη συλλογική δράση, στην αλληλεγγύη μας, στον αγώνα μας ενάντια στους πραγματικούς ενόχους της σκληρής πραγματικότητας που βιώνουμε”.

Στην ανακοίνωσή του ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών επισημαίνει πως “Αφήνοντας πίσω μια χρονιά που επιβεβαίωσε όσο λίγες ότι τα κράτη με τις κυβερνήσεις τους και τις διεθνείς ενώσεις τους, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ εγκληματούν σε βάρος μας, με νέα βάρβαρα μέτρα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, δεν πρέπει να αποδεχτούμε παθητικά και μοιρολατρικά τη νέα αυτή βαρβαρότητα.

Στενάζουν τα δημόσια νοσοκομεία, η Πρωτοβάθ­μια Φροντίδα Υγείας κάτω από τις τραγικές ελ­λείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές, ενώ τα ιδιωτικά μεγαθήρια της υγείας θησαυρί­ζουν πάνω στις δικές μας πλάτες. Μας στοιβάζουν στις συγκοινωνίες, στους εργασιακούς χώρους, στις σχολές και στα σχολεία, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Προσπαθούν να κρύψουν τις εγκλη­ματικές ευθύνες τους για το τσάκισμα των ανα­γκών μας και την εμπορευματοποίηση της Υγείας πίσω από τους εμβολιασμούς και την αποθέωση της «ατομικής ευθύνης».

Με νέα εργαλεία, εκμετάλλευση και αντεργατι­κούς νόμους, καταστολή και αυταρχισμό μας κα­ταδικάζουν σε ακόμα πιο «ευέλικτη» και φθηνή εργασία, χτυπώντας τα εργασιακά και ασφαλιστι­κά μας δικαιώματα, για να φουσκώνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος μας. Δεν πρέπει να αποδεχτούμε παθητικά και μοιρο­λατρικά τη νέα αυτή βαρβαρότητα.

Συναντάμε το 2022 με ψηλά το κεφάλι παλεύοντας για τις σύγχρονες ανάγκες μας ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.