Ευκαιρίες δημιουργικής απασχόλησης στα ΚΔΑΠ του Βόλου

φωτογραφία αρχείου

Ευκαιρίες δημιουργικής απασχόλησης παρέχουν εδώ και αρκετά χρόνια, στα παιδιά, τα ΚΔΑΠ του Βόλου .Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, στα ΚΔΑΠ παρέχονται ευκαιρίες στα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και να αναπτύξουν την κρίση τους. Η εικαστική και αισθητική εκπαίδευση, η γνωριμία με τον πολιτισμό και την επιστήμη αναπτύσσει στο παιδί τη γνωστική ικανότητα που του είναι απαραίτητη για να μπορεί να αναλύει, να ερμηνεύει, να περιγράφει και να κρίνει.
Μέλημα των εικαστικών, των μουσικών, των θεατρολόγων, των χοροδιδασκάλων και των υπολοίπων εμψυχωτών και εκπαιδευτών που απασχολούνται στις δομές είναι η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών. Τα παιδιά παροτρύνονται να αναλάβουν πρωτοβουλίες που καλλιεργούν το προσωπικό τους ενδιαφέρον για πειραματισμό και έρευνα. Η σχέση εκπαιδευτών και παιδιών είναι καθοριστική για τη δημιουργική αυτή διαδικασία και καρποφορεί με βάση τον αλληλοσεβασμό, τη συνεργασία και το φιλικό περιβάλλον. Ο απεγκλωβισμός από το αυταρχικό σχήμα της αυθεντίας, και η ψυχολογική ελευθερία, οδηγεί στην προσωπική έκφραση, το κυρίαρχο στοιχείο της δημιουργικότητας. Το παιδί, χωρίς άγχος και πίεση, πρέπει να μπορεί να εκφράζει και να υλοποιεί τις σκέψεις του, να αξιοποιεί ακόμη και τα λάθη του.
Οι δομές, ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ (ΚΔΑΠ) της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ στις οποίες μπορείτε να απευθύνεστε για δωρεάν συμμετοχή και του δικού σας παιδιού στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ είναι:
1. ΚΔΑΠ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – Νικαίας και Ζέρβα, Νέα Ιωνία – 2421091316
2. ΚΔΑΠ ΒΑΣΔΕΚΕΙΟ – Μυτιλήνης και Χαλκηδώνος, Νέα Ιωνία – 2421091113
3. ΚΔΑΠ ΚΑΤΩ ΛΕΧΩΝΙΩΝ – 8ο χλμ. Εθνικής Οδού Βόλου -Τσαγκαράδας – 2428094000
4. ΚΔΑΠ ΝΕΑΠΟΛΗΣ – Νεαπόλεως 76, Νεάπολη Βόλος – 2421064336
5. ΚΔΑΠ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ – Πορταριά – 2428099925
6. ΚΔΑΠ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ – Χρήστου Λούλη και Εφέσσου 52, Νέα Ιωνία – 2421068978

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.