Ευκλ. Τσακαλώτος: «Επιστρέφουμε στο προ της κρίσης οικονομικό μοντέλο»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ομιλητής σε εκδήλωση στο Βόλο

Φόβους ότι με την πολιτική της Ν.Δ. επιστρέφουμε στο οικονομικό μοντέλο της περιόδου προ της κρίσης, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, που ήταν κύριος ομιλητής ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης με θέμα «Πολιτικές Εξελίξεις – ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στις νέες συνθήκες», που έγινε σήμερα το απόγευμα στο Βόλο. Εκ μέρους της Προοδευτικής Συμμαχίας παραβρέθηκε και μίλησε ο Χάρης Τσιόκας.

Η εκδήλωση έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του Μεταξουργείου, παρουσία των βουλευτών Κατερίνας Παπανάτσιου και Αλεξ. Μεϊκόπουλου, της πρώην υφυπουργού Μεταφορών, πρώην βουλευτών, πολιτευτών και πλήθους κόσμου.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση που έχει στόχο να προσελκύσει τον κόσμο, που φάνηκε ότι απομακρύνθηκε μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία να γίνει συζήτηση και σε προγραμματική βάση για όσα κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως είπε, υπάρχει ένας κόσμος που καταλαβαίνει σιγά-σιγά ότι οι διαχωριστικές γραμμές που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολύ σημαντικές για τη ζωή τους, όπως αυτή των ανισοτήτων και ήδη τα μεσαία στρώματα αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι με το φορολογικό νομοσχέδιο δεν θα έχουν μεγάλη ανακούφιση.
«Μέσα σε αυτές τις διαχωριστικές γραμμές είναι και οι περιφερειακές ανισότητες και το θέμα της ανάπτυξης, μία ανάπτυξη που πρέπει να είναι πολυσύνθετη και πολύπλευρη για να πιάσει τόπο, γιατί η Ελλάδα είναι μία μικρή οικονομία με μικρές επιχειρήσεις και πρέπει να πιάσουμε το πνεύμα της εποχής για την πράσινη ανάπτυξη», ανέφερε.

Κωλοτούμπες για το προσφυγικό
Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, υπάρχει μία άλλη διαχωριστική γραμμή που θα μας βρει απέναντι στην κυβέρνηση και που έχει να κάνει με τα δικαιώματα με τη δημοκρατία, πως αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες. «Η Νέα Δημοκρατία όπως καταλαβαίνετε, κάνει κωλοτούμπες πριν έλεγε ότι ήταν θέμα της Τασίας Χριστοδουλοπούλου (αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής) και ότι αυτή θα τελειώσει το προσφυγικό, αλλά τώρα καταλαβαίνει ότι είναι ένα γεωστρατηγικό πρόβλημα».

Δεν θα ανταποκριθεί στις υποσχέσεις
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. εκτίμησε ότι δεν βλέπει πως θα ανταποκριθεί η Νέα Δημοκρατία τις υποσχέσεις που έδωσε πριν από ότι πριν τις εκλογές, όταν προσπάθησε να πείσει τον κόσμο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε τα μεσαία στρώματα ενώ αυτό δεν βγαίνει πουθενά από τα στοιχεία και 2011.
Όπως είπε η ΝΔ είπε ότι θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα για το φορολογικό στο φόρο εισοδήματος και για μία οικογένεια με 18.000 € εισόδημα θα κερδίσει 50 – 60 € το χρόνο δηλαδή ελάχιστα.
«Δεν νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει τα δεδομένα. Η οικονομική πολιτική είναι πολύ σοβαρό πράγμα, δεν είναι μόνο φορολογική έχει να κάνει και με την ανάπτυξη και αυτή τη στιγμή αυτό που βλέπουμε είναι οι διευκολύνσεις σε δικούς τους φίλους», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μ’ αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να φτιάξει κάποιος αναπτυξιακό σχέδιο και εξέφρασε φόβους «ότι επιστρέφουμε στο οικονομικό μοντέλο που ήτανε πριν από την κρίση και αυτό πρέπει να το αποφύγει η Ελλάδα, ιδιαίτερα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ρυθμίσεις για το χρέος έδωσε περιθώριο 10-15 χρόνια να σοβαρευτούμε και να έχουμε μία σοβαρή αναπτυξιακή πολιτική»

Ερωτηθείς για τις Κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα, ο πρώην υπουργός είπε ότι θα σχολιάσει αφού τις δούμε και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αντίθετος στις επενδύσεις.

Τέλος, ανέφερε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μία ισορροπημένη πολιτική στον κοινωνικό, στον οικονομικό και στον αναπτυξιακό τομέα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.