Ευρωεκλογές: Έντεκα υποψήφιοι για τρεις θέσεις στη Θεσσαλία για τον ΣΥΡΙΖΑ

Κάλεσμα για συμετοχή στις προκριματικές εκλογές της Κυριακής

Οι 11 προτεινόμενοι υποψήφιοι της Θεσσαλίας που διεκδικούν την ψήφο των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, παρουσιάστηκαν σήμερα το απόγευμα από την Ν.Ε. Μαγνησίας του κόμματος, που καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει στις προκριματικές εκλογές της Κυριακής στα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στο νομό ή ηλεκτρονικά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και πολλά μέλη και φίλοι του κόμματος.
Ο κ. Μεϊκόπουλος επισήμανε ότι οι προκριματικές εκλογές είναι πρωτότυπη διαδικασία που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, που δημιουργεί πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο που θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά.
Όπως είπε, οι υποψήφιοι που κατεβαίνουν για τις προκριματικές εκλογές οι περισσότεροι είναι κάτω των 40 ετών και έρχονται από όλο το επαγγελματικό, κοινωνικό και πολιτικό φάσμα, υπάρχουν καταρτισμένοι επιστήμονες, άνθρωποι του ιδιωτικού τομέα, δημόσιοι υπάλληλοι, ακαδημαϊκοί, ανθρώπους που έχουν μεγάλη κοινωνική αναφορά.
«Οι προκριματικές εκλογές επί της ουσίας, αποτελούν μια έμπρακτη απόκριση στη δέσμευση που ανέλαβε ο κ. Κασσελάκης προς τα μέλη του κόμματος ότι θα τους ακούμε και θα συνδιαμορφώνουμε τις πολιτικές και τις στρατηγικές του κόμματος», επισήμανε.
Σύμφωνα με τον βουλευτή το πρώτο στοίχημα έχει κερδηθεί, ενώ το δεύτερο αποτυπώνεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, καθώς πριν μερικούς μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαινε από μια διπλή εκλογική ήττα, έχασε τον ιστορικό του ηγέτη Αλέξη Τσίπρα, έγινε διάσπαση, μειώθηκαν οι έδρες του και ήταν πολλοί οι πολιτική αντίπαλοι που θεώρησαν ότι ήρθε το πολιτικό του τέλος. Λίγους μήνες μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι ανακτά τον βηματισμό του, ξανασυστήνεται με την κοινωνία, διατυπώνει ρηξικέλευθες πολιτικές θέσεις και φαίνεται ότι αρχίζει και πείθει ξανά τα ευρύτερα κοινωνικά ακροατήρια.
Τα παραπάνω συνέβαλαν στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι δεύτερο κόμμα με διαφορά και με δυναμική περαιτέρω ανόδου, που αποτελεί μια μικρή ανατροπή.

Η εκλογική διαδικασία
Ο συντονιστής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Κηπουρός ανέφερε ότι εκλογικό κέντρο θα λειτουργήσει στα γραφεία του κόμματος στον Βόλο (Πλ. Ελευθερίας), στη Ν. Ιωνία (γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ), στον Αλμυρό (γραφεία ΣΥΡΙΖΑ), στη Ν. Αγχίαλο (πρώην Δημαρχείο), στο Βελεστίνο (πεζόδρομος), στο Ν. Πήλιο, στη Ζαγορά και στη Σκόπελο.
Όπως είπε τα μέλη, οι φίλοι και ο προοδευτικός κόσμος μπορούν να ψηφίσουν στις κάλπες, ενώ υπάρχει και η διαδικασία της διαδικτυακής ψήφου για όσους είχαν δηλώσει, όπου κι αν βρίσκονται.
Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 8 το βράδυ και θα ξεκινήσει η καταμέτρηση για να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.
Ο συντονιστής εξήγησε ότι οι υποψήφιοι για τη Θεσσαλία είναι 11, θα προκριθούν οι τρεις, που θα επανδρώσουν το ευρωψηφοδέλτιο, ενώ όσοι συμμετάσχουν στις εκλογές μπορούν να βάλουν έναν σταυρό προτίμησης.
Σύμφωνα με τον κ. Κηπουρό η διαδικασία αυτή γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ο πολίτης και ο δημοκρατικός κόσμος θα επιλέξουν ποιοί θα επανδρώσουν τα ευρωψηφοδέλτια.

Οι υποψήφιοι της Θεσσαλίας για το ευρωψηφοδέλτιο είναι: Βαγενά-Κηλαηδόνη Άννα-Ηθοποιός, Δημητρίου Παναγιώτης-Καθηγητής Αγγλικών, Δριτσέλη Παναγιώτα-Εκπαιδευτικός, Καραγιάννη Φανή-Υποδιευθύντρια σε Στέγη Ανηλίκων στη Λυών, Μαρτίου Γεώργιος-Μαθηματικός, Μιξαφέντη Αντιγόνη-Βιολόγος / Νεοδιόριστη Εκπαιδευτικός, Νταϊλιάνης Αθανάσιος-Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Σπανοθύμιος Θεόδωρος-Γεωπόνος, Τζιώρας Βασίλειος-Δικηγόρος, Τουρναβίτης Γεώργιος-Μηχανολόγος μηχανικός Τ.Ε., Χλαπανίδα Χριστίνα-Δικηγόρος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.