Φ.Τσιώμου: “Όσοι επιλέγουν την σαπίλα ας την κρατήσουν για την ζωή τους”

Αιχμηρή ανάρτηση της γραμματέως του ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία

Με μια αιχμηρή ανάρτηση στο διαδίκτυο στην οποία αναρωτιέται “πόση σαπίλα μπορεί να χωρέσει ο τόπος” και με την οποία οποία φέρεται να απαντά στην επίθεση που δέχθηκε τόσο η ίδια όσο και η παράταξή της, αντεπιτίθεται η γραμματέας του ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία κα Φούλη Τσιώμου.

Η ανάρτηση της κας Τσιώμου έρχεται σε συνέχεια της σφοδρής επίθεσης που εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, απαντώντας με το γνωστό υβρεολόγιό του στις ανακοινώσεις των δύο κομμάτων με αφορμή τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν την περασμένη Δευτέρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Στην ανάρτησή της η κα Τσιώμου θέτει το ζήτημα της προσωπικής ευθύνης απέναντι στα φαινόμενα φασισμού, καλώντας τους πολίτες να πάρουν θέση λέγοντας “ποιον θα στηρίξεις, τον φασίστα ή τον άνθρωπο”. Παράλληλα καλεί τον καθένα να κάνει την επιλογή του “για να τελειώνουμε” καταλήγοντας πως “όσοι επιλέγουν την σαπίλα ας την κρατήσουν για την ζωή τους μήπως και ξεβρωμίσει τούτος ο τόπος!”

Το πλήρες κείμενο της ανάρτησης της κας Τσιώμου έχει ως εξής:

Και εκεί που αναρωτιέσαι πόση σαπίλα μπορεί να χωρέσει τούτος ο τόπος? την βλέπεις μπροστά σου μαζεμένη μέσα σε λίγα λεπτά!
Η σαπίλα αυτή εκφράζει βία!
Αλήθεια πως γίνεται να αδιαφορείς για αυτό που συμβαίνει δίπλα σου?
Η προσωπική ευθύνη είναι τεράστια και η στάση πού κρατάει ο καθένας μας κρίσιμη για την διαμόρφωση της κοινωνικής πραγματικότητας !
Όλα είναι θέμα επιλογών και όχι μόνο θέμα μόρφωσης.
Επιλέγεις με ποιόν θα ταυτιστείς και ποιόν θα υποστηρίξεις.
Θα υποστηρίξεις τον φασίστα ή τον άνθρωπο?
Και για να λέμε τα πράγματα με το ονομά τους ο φασισμός είναι ΈΝΑΣ και έχει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά
Έχει βία,έχει ρατσισμό, έχει σάπιες αντιλήψεις. Όσοι έχουν σάπιες ιδέες στο κεφάλι τους και γουστάρουν νταηλίκι και φασιστική μαγκιά αξίζουν κοινωνική απομόνωση.
Καταλήξαμε να θεωρούμε φυσιολογικό να υπάρχουν γύρω μας κάποιοι που ανενόχλητοι θίγουν την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια . Με ακόμη μεγαλύτερη ευκολία να παρέχεται μια δικαιολογία για όλα αυτά που εκφράζουν φασισμό και με μεγαλύτερη δυσκολία να περιθωριοποιούνται τέτοια άτομα και αντιλήψεις.
Όλα είναι θέμα επιλογών! Επιλέγεις τι άνθρωπος θα είσαι και με ποιόν θα ταυτιστείς. Επιλέγεις τις ιδέες και τις αξίες σου. Επιλέγεις πως θες να ζήσεις εσύ και οι γύρω σου. Επιλέγεις ποιόν θα υποστηρίξεις και πως θα σκέφτεσαι. Και για να τελειώνουμε!
Όσοι επιλέγουν την σαπίλα ας την κρατήσουν για την ζωή τους μήπως και ξεβρωμίσει τούτος ο τόπος!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.