Φιλανθρωπικό μπαζάρ και βραβεύσεις στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας

Μπαζάρ με εικαστικές δημιουργίες αστυνομικών, διοργανώθηκε και φέτος, για φιλανθρωπικό σκοπό στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, ενώ ακολούθησε εκδήλωση βράβευσης, κατά τη διάρκεια της οποίας βραβεύτηκαν παιδιά αστυνομικών που πέτυχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις το 2016, παιδιά αστυνομικών και αστυνομικοί που διακρίθηκαν σε αθλητικές διοργανώσεις, αστυνομικοί που βραβεύτηκαν για ειδικούς σκοπούς ενώ βραβεύτηκαν και απόστρατοι.

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από το παράρτημα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Μαγνησίας, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Ειδικά βραβεία απένειμε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, ταξίαρχος Γιάννης Τόλιας, στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου Δημήτρη Παπανικολάου, που ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, έσωσε ηλικιωμένη από τσαντάκια που επιτέθηκε και στους Γιώργο Φισολόη και Γιώργο Χατζή, που απέτρεψαν αυτοκτονία γυναίκας.

Επίσης βραβεύτηκε ο αστυνομικός Κώστας Μακρής, ο οποίος αποσπασμένος στην Ειδομένη, πρόβαλλε παγκοσμίως το έργο για τους πρόσφυγες. Τέλος βραβεύτηκε ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ Μαγνησίας Λάμπρος Μακρής καθώς για δεύτερη φορά φέτος έπιασε το σταυρό στη γιορτή των Θεοφανίων στο Βόλο.

Συνολικά βραβεύτηκαν περίπου 20 άτομα για την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις και σε αθλητικά σπορ, καθώς και πάνω από 20 απόστρατοι της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Μαγνησίας Στέφανος Καρκάλης δήλωσε ότι σε συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας διοργανώθηκε εκδήλωση βράβευσης αστυνομικών για ειδικές πράξεις, παιδιών αστυνομικών που πέτυχαν στις πανελλαδικές, παιδιών αστυνομικών και συναδέλφων που διακρίθηκαν σε αθλητικές διοργανώσεις κι απόστρατους. Παράλληλα διοργανώθηκε μπαζάρ από δημιουργίες αστυνομικών και τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. «Συνεχίζουμε κάτι που κάνουμε τα τελευταία χρόνια. Με κάποιο χρηματικό ποσό να συνεισφέρουμε σε κάποιο Ίδρυμα που έχει ανάγκη και με την εκδήλωση βράβευσης, να μην ξεχνάμε και τους συναδέλφους που καθημερινά δίνουν το δικό τους αγώνα», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας Αργύρης Διχτυάς δήλωσε ότι είναι η δεύτερη χρονιά ου διοργανώνεται η εκδήλωση και είναι μέρα τιμής για όσους πρόσφεραν και μας έκαναν υπερήφανους. Παράλληλα πραγματοποιείται και το καθιερωμένο μπαζάρ με δημιουργίες ταλαντούχων συναδέλφων και τα έσοδα από την πώληση θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. «Είμαστε κοντά στην κοινωνία, δείχνουμε και προβάλλουμε το κοινωνικό πρόσωπο της Αστυνομίας που είναι κοντά στον πολίτη. Δε μας αγγίζουν διάφορα που ακούγονται, εμείς θα συνεχίσουμε το κοινωνικό μας έργο. Θέλουμε να κάνουμε άνοιγμα στην κοινωνία», δήλωσε.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Ταξίαρχος Ι. Τόλιας, συνεχάρη όλα τα παιδιά και τους αστυνομικούς και ευχαρίστησε το παράρτημα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Μαγνησίας, και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Στα παιδιά που βραβεύτηκαν, ο κ. Τόλιας ευχήθηκε καλή δύναμη καθώς όπως είπε «μιλάω από προσωπική εμπειρία με την κόρη μου Μαριαλένα. Πλέον για τα παιδιά αυτά, αρχίζει ένας νέος κύκλος και αγώνας», ενώ ευχαρίστησε και τους συνταξιούχους αστυνομικούς για την προσφορά τους.

Στο δρόμο του αγώνα οι αστυνομικοί
ΜΠΑΖΑΡ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ
Ερωτηθείς για τα προβλήματα των αστυνομικών, ο Αργύρης Διχτάς είπε τα προβλήματα των αστυνομικών είναι υπαρκτά και υπάρχει νέο ενδεχόμενο μείωσης των ήδη πετσοκομμένων μισθών. «Η κυβέρνηση έχει μπει σε μια αντιπαράθεση με τον Έλληνα αστυνομικό και θα μας βρει αντιμέτωπους σε ότι έχει να κάνει με νέες μειώσεις στους μισθούς. Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στις αποφάσεις του ΣτΕ που έχει κρίνει αντισυνταγματική τη μείωση των μισθών των αστυνομικών και δυστυχώς, η ίδια η Πολιτεία δε σέβεται τους Νόμους και τις Αρχές», τόνισε.
Ο ίδιος είπε ότι η κυβέρνηση θα βρει αντιμέτωπους τους αστυνομικούς στο δρόμο και σε διαρκή αγώνα, για να μη νέες μειώσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.