Τον Δήμο Βόλου και την αρμόδια υπηρεσία διαχείρισης αδέσποτων καταγγέλλουν για ακόμη μια φορά τα μέλη του Φιλοζωϊκού Σωματείου «Συνυπάρχω» της Νέας Αγχιάλου, υποστηρίζοντας πως εδώ και 8 μήνες η αρμόδια υπηρεσία του δήμου αρνείται να τους παράσχει τροφές για τα αδέσποτα, την ώρα βάσει νόμου είναι υποχρεωμένη να φροντίζει για τη σίτισή τους.
«Αυτή τη στιγμή φροντίζουμε πάνω από 50 κουτάβια εκτός καταφυγίου. Οι στειρώσεις που πραγματοποιούνται είναι ανεπαρκείς. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα οι περισυλλογές και οι στειρώσεις είχαν σταματήσει με εντολή της προϊσταμένης, όπως μας δήλωσε η ίδια.
Το αποτέλεσμα; Κάθε εβδομάδα βρίσκουμε νέα κουτάβια, νέες ζωές που παλεύουν να επιβιώσουν. Και όλο αυτό το βάρος πέφτει στο σωματείο μας.
Αντί να δοθούν λύσεις, οι αρμόδιοι επιλέγουν να παριστάνουν τους «θιγμένους» και να προχωρούν σε αντίποινα επειδή μιλάμε δημόσια. Δεν ζητάμε δικαιολογίες.
Ζητάμε: υπευθυνότητα, πραγματικές λύσεις, ένα ουσιαστικό πρόγραμμα μαζικών και συστηματικών στειρώσεων. Γιατί μόνο έτσι σταματά ο φαύλος κύκλος των αδέσποτων.
Μέχρι να διορθωθεί αυτή η κατάσταση, δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε χωρίς εσάς. Εμείς είμαστε η φωνή τους. Εσείς μπορείτε να είστε η βοήθειά τους. Μπορείτε να φέρετε τροφές στο καταφύγιό μας ή να στηρίξετε οικονομικά:
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR0901726160005616117085634
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ
REVOLUT
IBAN: LT903250098135908801
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ: revolut.me/charalhzim
IRIS: 6971880840» αναφέρουν σε σχετική τους ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.































