Φοιτητές και μετανάστες είπαν όχι στο ρατσισμό με κινησιολογία

Μέσω δρώμενου που έγινε στην Πλατεία Αγ. Νικολάου

Όχι στον ρατσισμό με ένα δρώμενο που βασίστηκε στην κινησιολογία, είπαν σήμερα στην πλατεία Αγ. Νικολάου, με το δικό τους τρόπο φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πρόσφυγες και μετανάστες, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε για ένατη χρονιά φέτος στο Βόλο.
Ο Κώστας Μάγος, επίκουρος καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που οργάνωσε το δρώμενο, σε συνεργασία με την καθηγήτρια κίνησης και σωματικής έκφρασης του ιδίου τμήματος κ. Τσουκαλά, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα δρώμενο που οργανώνεται για εννέα συνεχή χρόνια, με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού που ήταν η 21η Μαρτίου.

Όπως είπε είναι ένα δρώμενο διαμαρτυρίας κατά των ρατσιστικών διακρίσεων, ενώ ο εορτασμός της φετινής χρονιάς ήταν αφιερωμένος στους πρόσφυγες, στη συνύπαρξη, στην ένταξη και στην επιθυμία τους να μετακινηθούν προς τους τόπους που εκείνοι θέλουν.
Στο δρώμενο συμμετείχαν 120 παιδιά, περίπου 70 φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρόσφυγες και μετανάστες από το κέντρο φιλοξενίας Μόζας και τη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων της «Άρσις» στη Μακρινίτσα, που δούλεψαν μαζί και παρουσίασαν το δρώμενο που στηρίχτηκε στην κίνηση και στην έκφραση.

Σύμφωνα με τον κ. Μάγο, στην ανοιχτή πρόσκληση που έγινε από τα Παιδαγωγικά Τμήματα, ανταποκρίθηκαν και φοιτητές άλλων τμημάτων του Π.Θ., κάτι που ο ίδιος χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρον, ενώ υπήρξαν μηνύματα υποστήριξης και από την τοπική κοινωνία.
ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ1ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ2

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.