Φοιτητές και πολίτες βγήκαν στο δρόμο για ένα καλύτερο περιβάλλον

Τη δική τους διαμαρτυρία για την καταστροφή του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή έκαναν σήμερα το απόγευμα στο Βόλο φοιτητές, που ανέλαβαν την πρωτοβουλία και πολίτες μέλη της επιτροπής αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών και συλλογικοτήτων με συγκέντρωση στην οδό Ερμού και πορεία διαμαρτυρίας.
Οι συγκεντρωμένοι κρέμασαν στην οδό Ερμού μεγάλο κάθετο πανό με σύνθημα «Η υγεία κινδυνεύει σταματήστε την καύση τώρα SOS για το Βόλο», ενώ συγκέντρωσαν για άλλη μια εβδομάδα υπογραφές συμπολιτών, διαφόρων περιοχών που αισθάνονται την οσμή πλαστικού και εκτιμούν ότι έρχεται από την ΑΓΕΤ, τις ποίες η επιτροπή θα χρησιμοποιήσει για να ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης στην ΑΓΕΤ για υποβάθμιση περιβάλλοντος.

Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να αλλάξει το σύστημα και όχι το κλίμα, καθώς το κέρδος των βιομηχανιών σκοτώνει τον πλανήτη και τόνιζαν ότι η προσπάθεια για προώθηση της καύσης των σκουπιδιών, προωθεί ξεκάθαρα τα συμφέροντα των πολυεθνικών σε βάρος της υγείας μας. Μόνο η συσπείρωση και η συνεργασία των ενεργών πολιτών θα δώσει τη λύση απέναντι στη ληστρική εκμετάλλευση των φυσικών και ανθρώπινων πόρων και θα διεκδικήσει την ισόρροπη και ισότιμη σχέση ανθρώπου-περιβάλλοντος.

Η επιτροπή κατά της καύσης σε ενημερωτικά φυλλάδια υπογράμμιζε την αυξανόμενη ποσότητα ύποπτων σκουπιδιών από λιμάνια της Ιταλίας, Μαρόκου, Ισπανίας, Β. Αφρικής για να καεί στους ακατάλληλους κλιβάνους της AΓΕΤ κυριολεκτικά μέσα στις αυλές μας και τόνιζε ότι άρχισε να δημιουργεί τα πρώτα προβλήματα, τα οποία πρόκειται να διογκωθούν αν δεν σταματήσουμε την εγκληματική αυτή δραστηριότητα τώρα. Σημείωνε δε ότι οι πολίτες χάνουν την υγεία τους, καταστρέφεται η τοπική οικονομία, η αξία της γης, το μέλλον του τόπου μας και ότι αγωνίζεται για ποιότητα ζωής και οικολογική διαχείρισης απορριμμάτων.

Εκ μέρους της επιτροπής πολιτών κατά της καύσης πολιτών σήμερα μέλη της μοίρασαν περίπου 900 ενημερωτικά φυλλάδια στα Γυμνάσια και Λύκεια του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, ώστε να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές για το θέμα του περιβάλλοντος και της ποιότητάς του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.