Κινδύνεψε ηλικιωμένη κωφάλαλη από φωτιά σε σπίτι στη Νέα Δημητριάδα

Τη βρήκαν χωρίς αισθήσεις οι πυροσβέστες και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο

ΣΠΙΤΙ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΑΥΛΗΣΠΙΤΙ ΠΥΡΚΑΓΙΑΆμεσο κίνδυνο από πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία στο σπίτι που διέμενε μόνη, στην οδό Ολύμπου, στη Ν. Δημητριάδα αντιμετώπισε η ζωή μιας 82χρονης κωφάλαλης γυναίκας, που έχασε τις αισθήσεις της από τον μαύρο πυκνό καπνό και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και νοσηλεύεται.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε στις 12.45 το μεσημέρι από γείτονα για την πυρκαγιά στο σπίτι της γυναίκας, που έμενε μόνη και επί τόπου πήγαν τρία οχήματα με εννέα πυροσβέστες, που όταν έφτασαν επί τόπου ήδη καιγόταν το ένα δωμάτιο της μονοκατοικίας, που η ηλικιωμένη χρησιμοποιούσε ως καθιστικό.

Ανάμεσα στους πυκνούς καπνούς, οι πυροσβέστες εντόπισαν την 82χρονη γυναίκα, που είχε πέσει στον διάδρομο, δίπλα από το δωμάτιο που είχε πάρει φωτιά, χωρίς τις αισθήσεις της, καθώς δεν μπορούσε να αναπνεύσει από τον καπνό, ούτε και να καλέσει σε βοήθεια.

Αμέσως οι πυροσβέστες της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, η γυναίκα συνήλθε και κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τη μετέφερε στο Νοσοκομείο, όπου παραμένει και νοσηλεύεται, Οι πυροσβέστες, κατάφεραν να μην επεκταθεί η φωτιά στα άλλα δωμάτια του σπιτιού και τελικά να τη σβήσουν στις 14.10 το μεσημέρι, καθώς πήραν φωτιά όλα τα αντικείμενα που περιείχε, μεταξύ των οποίων τραπέζια, καρέκλες και ντουλάπια και άλλα.

Γείτονες υποστηρίζουν ότι η ηλικιωμένη, που ήταν κωφάλαλη, ζούσε μόνη, ενώ η γυναίκα που την πρόσεχε δε βρισκόταν στο σπίτι εκείνη την ώρα.
Στο σπίτι της γυναίκας, που βρίσκεται στην οδό Ολύμπου 35, πάνω από το 21ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, πήγαν και αστυνομικοί, που κατέγραψαν το συμβάν.
Οι ζημιές από την πυρκαγιά στο σπίτι της ηλικιωμένης υπολογίζονται σε 15.000 € περίπου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.