«Φρένο» στην ΕΡΓΗΛ για κατάσχεση λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ

Σημαντική χαρακτηρίστηκε η δικαστική απόφαση στη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Σημαντική χαρακτηρίστηκε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, για ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η ΔΕΥΑΜΒ κατά της Eurobank, με την οποία εξασφαλίζονται ακατάσχετοι λογαριασμοί της Επιχείρησης, από την ΕΡΓΗΛ, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ σήμερα, καθώς έρχεται ένα είδους κανονικότητας στη λειτουργία της, που δεν υπήρχε τους τελευταίους επτά μήνες.

Ενημερώνοντας το Δ.Σ. ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Στέργιος Παπαευσταθίου, τόνισε ότι η απόφαση από την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που κατατέθηκε και εκδικάστηκε στις 13 Ιουλίου 2018, εκδόθηκε χθες, ήταν θετική και πλέον η επιχείρηση θα μπορεί να κινηθεί και τραπεζικά, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει τους προηγούμενους επτά μήνες.
«Παλεύαμε με νύχια και δόντια τους τελευταίους μήνες για την απρόσκοπτη λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ και με την απόφαση αυτή καταφέρνουμε να εξασφαλίσουμε χρήματα για τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές. Η διοίκηση προσπαθεί και τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα, εν αναμονή αποφάσεως αγωγής ΔΕΥΑΜΒ έναντι ΕΡΓΗΛ», τόνισε ο πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαευσταθίου με την απόφαση αυτή, εξασφαλίζεται το ακατάσχετο και η ΔΕΥΑΜΒ θα είναι πλέον σε θέση να κινεί τους λογαριασμούς της και να πληρώνονται οι υποχρεώσεις που υπάρχουν. Ο πρόεδρος ευχαρίστησε το νομικό τμήμα που καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να υπερασπίσει τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΜΒ προς όφελος των δημοτών. «Αυτή είναι η αρχή της δημοτική αρχής. Δεν είμαστε απέναντι. προσπαθούμε για το καλύτερο. Άλλοι έχουν υπομονή και άλλοι όχι. Πιστεύω ότι τα πράγματα σιγά-σιγά θα κυλήσουν ομαλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως επισημάνθηκε, στη συνεδρίαση, το δικαστήριο μπήκε στην ουσία, αναγνώρισε τον ακατάσχετο λογαριασμό και τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και αποφάσισε ανάλογα.

Ικανοποίηση στους εργαζόμενους
«Εκείνο που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι όλο αυτό το διάστημα που λέγαμε όσοι ενδιαφερόμαστε γι’ αυτό το μεγάλο ζήτημα που απασχολεί τη ΔΕΥΑΜΒ ήταν να βγει επιτέλους μια θετική απόφαση, που ουσιαστικά όμως έχουν τα πράγματα, καθώς είχαμε φτάσει στην κόψη του ξυραφιού, θα ομαλοποιούσαν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι την εκδίκαση των ανακοπών, την ομαλότητα της λειτουργίας της Επιχείρησης», δήλωσε στο “Ράδιο Ένα” ο πρόεδρος των εργαζομένων Βάιος Ζεμπέογλου.

Όπως εξήγησε, δεν είναι μόνο η μισθοδοσία των εργαζομένων, αλλά η παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης προς τους δημότες και οι πληρωμές υλικών, προμηθευτών και έργων.
Ο κ. Ζεμπέογλου είπε ότι είναι κάτι θετικό, στην απόφαση συνέβαλαν και οι εργαζόμενοι, που βρίσκονταν κοντά σε κάθε μεγάλο και κρίσιμο δικαστήριο και πρόσθεσε ότι αυτή η εξέλιξη τους δικαιώνει όλους.

Πλέον αναμένεται απόφαση του Εφετείου, που αν είναι θετική, θα ομαλοποιήσει την κατάσταση, θα φρενάρει τις παράλογες απαιτήσεις της ΕΡΓΗΛ και θα συνεχίσει να υφίσταται η ΔΕΥΑΜΒ με το υπάρχον νομικό καθεστώς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.