Φυλάκιση 18 μηνών σε Βολιώτη ναυτικό για παράνομο οπλοστάσιο

Είχαν κατασχεθεί μεταξύ, άλλων, έξι πιστόλια, πολεμικά τυφέκια, φλόμπερ κ.α.

Ένοχο έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, έναν 55χρονο Βολιώτη ναυτικό, για παράνομη εισαγωγή όπλων από το εξωτερικό, αλλά και για οπλοκατοχή και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 18 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 1.500€. Ο ναυτικός καταδικάστηκε ερήμην από το Δικαστήριο, ενώ είχε συλληφθεί στις 3 Φεβρουαρίου 2017 στο Βόλο, διότι στο σπίτι του και σε αποθήκη, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών, που δεν δήλωσε στις αρχές, με αποτέλεσμα να συλληφθεί στις 3 Φεβρουαρίου 2017 στο Βόλο. Ο 55χρονος είχε καταθέσει ότι η συγκέντρωση όπλων αποτελούσε για τον ίδιο …χόμπι.
Στον έλεγχο που είχαν κάνει οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, είχαν βρει και είχαν κατασχέσει έξι πιστόλια, εκ των οποίων ένα replica, τέσσερα περίστροφα, εκ των οποίων ένα replica, δύο πολεμικά τυφέκια με αορτήρα, ένα τυφέκιο τύπου φλόμπερ. Επίσης 2.550 φυσίγγια κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων, 71 γεμιστήρες, δύο χάρτινες συσκευασίες με πυρίτιδα, συνολικού βάρους 1,5 κιλού, 200 καψύλλια, ένα τμήμα πολεμικού τυφεκίου, τρία μαχαίρια, ένα ξίφος με θήκη, τέσσερις διόπτρες, τρεις βάσεις στήριξης όπλων, ένα κοντάκι όπλου, δύο καλύμματα κλείστρου, ένας σιγαστήρας, μια πλαστική λαβή πιστολιού, μια μεταλλική συσκευασία με σκάγια, καθώς και πλήθος καλύκων πυροβόλων και κυνηγετικών όπλων.
Είχαν κατασχεθεί επίσης ένα πιστόλι και δύο κυνηγετικά όπλα, τα οποία ο 55χρονος κατείχε νόμιμα. Χθες το Δικαστήριο τον καταδίκασε ερήμην σε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή, και του επέβαλλε χρηματική ποινή 1.500€, επικυρώνοντας την κατάσχεση του παραπάνω υλικού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.