Φυλάκιση 19 μηνών σε νεαρό για βία, παράνομη οπλοφορία και επικίνδυνη οδήγηση

Πολύμηνη φυλάκιση κόστισε σε έναν 21χρονο Βολιώτη το ότι δεν σταμάτησε σε σήμα τροχονόμων στη Ν. Ιωνία, κατείχε παράνομα μαχαίρι, οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και επικίνδυνα, ενώ αντιστάθηκε και στη σύλληψη. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον καταδίκασε σε φυλάκιση 19 μηνών με αναστολή και ο κατηγορούμενος δεν άσκησε έφεση.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο δράστης στις 30 Αυγούστου 2019, ενώ οδηγούσε δίκυκλο, λίγο πριν την Ευαγγελίστρια, δεν πειθάρχησε σε σήμα τροχονόμων να σταματήσει για έλεγχο, παραβίασε το κόκκινο, αντιστάθηκε στη σύλληψη και πάνω του βρέθηκε ένα μαχαίρι.
Ο νεαρός αντιμετώπιζε τις κατηγορίες τις βίας, παράνομης οπλοφορίας, οδήγησης χωρίς δίπλωμα και επικίνδυνης οδήγησης και στο Δικαστήριο κατέθεσε ότι βιαζόταν να πάει να θεωρήσει τα βιβλιάρια των παιδιών του, για να τα γράψει σε παιδικό σταθμό και γι’ αυτό δεν σταμάτησε στον έλεγχο, ενώ ζήτησε συγνώμη από τους αστυνομικούς.
Το Δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 19 μηνών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.