Φυλάκιση 4 ετών για αυτουργία στη δολοφονία 29χρονου έξω από μπαρ στα Παλαιά

Είχε πει σε αλλοδαπό που απεβίωσε να «πατήσει» το θύμα με το αυτοκίνητο

Μειώθηκε κατά δύο χρόνια η ποινή φυλάκισης κατά ενός 17χρονου τότε, που επέβαινε στο αυτοκίνητο ενός Αλβανού, που παρέσυρε με αυτοκίνητο και σκότωσε τον 29χρονο Αναστάσιο Μπουμπουλά, στη συνοικία Παλαιών την Πρωτομαγιά του 2015 στο Βόλο και κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία.

Το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Λάρισας καταδίκασε την Πέμπτη σε δεύτερο βαθμό τον 17χρονο κατηγορούμενο για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε φυλάκιση 4 ετών μετατρέψιμη προς 5 € ημερησίως, μετά από διάσκεψη αρκετής ώρας. Η εισαγγελική πρόταση ήταν η ποινή να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και ο 24χρονος σήμερα κατηγορούμενος να οδηγηθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής πολύωρης ακροαματικής διαδικασίας, εξετάστηκαν ως μάρτυρες η μητέρα του αποβιώσαντος 30χρονου οδηγού, η σύζυγός του οδηγού, όπως και αυτόπτης της δολοφονίας του 29χρονου.

Ο 17χρονος ο οποίος φέρεται να προέτρεψε τον 30χρονο Αλβανό να παρασύρει με το αυτοκίνητό του τον Αναστάσιο Μπουμπουλά, λέγοντάς του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «πάτησέ τον» όταν συνελήφθη τον Μάιο 2015 οδηγήθηκε στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί και στη συνέχεια με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο ανήλικος τότε ηθικός αυτουργός (ο δράστης 30 χρονών Αλβανός έχει αποβιώσει ενώ ήταν στη φυλακή)) το 2019 είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου και τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης 6 ετών.

Εξέτισε 5 μήνες και στη συνέχεια αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, το οποίο αντικατέστησε την προσωρινή του κράτηση με την επιβολή περιοριστικών όρων (εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρακολούθηση από επιμελητή Ανηλίκων).
Ο 30χρονος φυσικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας, είχε καταδικαστεί από το ΜΟΔ Λάρισας σε ισόβια δεσμά, με το Μικτό Ορκωτό Εφετείο να διατηρεί την πρωτόδικη ποινή, οδηγούμενος στη φυλακή, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Το χρονικό της δολοφονίας
Η δολοφονία του Αν. Μπουμπουλά είχε γίνει τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς του 2015, όταν το θύμα μαζί με την αδελφή του 23 ετών, πήγαν να πιούν ένα ποτό σε μπαράκι στα Παλιά. Εκεί τους βρήκε μια παρέα νεαρών Ρομά μεταξύ των οποίων και ο 30χρονος Αλβανός.
Ο 17χρονος της παρέας, που παρενοχλούσε ερωτικά για αρκετό καιρό την 23χρονη, συνέχισε να την παρενοχλεί και εκείνο το βράδυ. Αποτέλεσμα ήταν ο 29χρονος αδελφός της να του ζητήσει τον λόγο και να διαπληκτιστούν έξω από το μπαρ έντονα, παρουσία και του 30χρονου Αλβανού.
Μετά από λίγο, η παρέα των νεαρών, μαζί με τον 30χρονο επιβιβάστηκε σε ένα αυτοκίνητο, περίμεναν να βγει από το μπαρ ο 29χρονος και την ώρα που άρχισε να απομακρύνεται ο οδηγός του αυτοκινήτου, πάτησε γκάζι και παρέσυρε τον 29χρονο, ο οποίος έπεσε νεκρός. Ο άτυχος Αν. Μπουμπουλάς ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος, οικογενειάρχης και πατέρας τριών παιδιών, 11, 9 και 7 ετών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.