Φυλάκιση τεσσάρων μηνών με αναστολή σε είκοσι συμβούλους του Αχιλλέα Μπέου

«Ο κ. Μπέος, κάθε φορά εξαφανίζεται όταν μαθαίνει ότι προσέρχομαι εγώ» δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Σε φυλάκιση 4 μηνών με αναστολή καταδίκασε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 20 δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, που ενώ κατέθεσαν μήνυση κατά των Θ. Κλημόπουλο και Αρ. Φραγκουδάκη για παράνομη βία από κοινού κατά συρροή (η κατηγορία της διατάραξη κοινής ειρήνης είχε αποσυρθεί), δεν παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο όπως είχαν την υποχρέωση.
Η δίκη αφορούσε αίτημα των δύο κατηγορούμενων με 16 συμβούλους της μειοψηφίας στις 13 Φεβρουαρίου 2017 για ειδική συνεδρίαση για το θέμα του Βιολογικό Καθαρισμού και της αποχέτευσης, σε μια στιγμή που λόγω συχνών βλαβών βοθρολύματα κατέληγαν στον Παγασητικό.

Η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τις 3 Μαΐου 2023, ενώ η συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων και πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι η απόφαση του ικαστηρίου δικαιώνει τους κατηγορούμενους και κατηγόρησε τον Μπέο ότι επιδιώκει να φιμώσει κάθε αντίθετη φωνή και κάθε αγωνιζόμενο πολίτη και κάθε κύτταρο δημοκρατίας στην επικράτεια του Δήμου Βόλου.

Σύμφωνα με την συνήγορο υπεράσπισης, για πολλοστή φορά χθες οι φερόμενοι μηνυτές, η δημοτική παράταξη Μπέου δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο και επεδίωξε να αποφύγει την μαρτυρία με μία προκλητική δήλωση περί δήθεν παράστασης στο Δικαστήριο και απόσυρσης της παράστασης στη συνέχεια.
«Η ουσία είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί λειτουργούν με θρασύδειλο τρόπο, εργαλειοποιούν τις δικαστικές διαδικασίες για να τρομοκρατήσουν τους πολίτες κι όταν έρχονται προ της ευθύνης τους και κυρίως προ του καθήκοντος μαρτυρίας, που βεβαίως είναι συνδεδεμένο με την υποχρέωση να απαντήσουν σε ερωτήσεις, εξαφανίζονται και καταστρατηγούν τις νόμιμες διαδικασίες. Αυτό που έγινε για ακόμη μια φορά αποτελεί προσβολή στο κύρος της Δικαιοσύνης, αλλά και στη νοημοσύνη όλων μας. Εκείνοι, οι οποίοι είχαν τιμωρηθεί για λιπομαρτυρία με πρόστιμα ήρθαν εδώ την 1η Μαρτίου, παρίσταναν ότι για λόγους ανωτέρας βίας δεν είχαν εμφανιστεί προηγουμένως, κατάφεραν να αρθούν οι ποινές λιπομαρτυρίας και στη συνέχεια ξαναδιέπραξαν λιπομαρτυρία με το να μην εμφανιστούν όλοι συντεταγμένα, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο δήμαρχος Βόλου ο κ. Μπέος στην προηγούμενη δικάσιμο», επισήμανε η κα Κωνταντοπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορεί η Δικαιοσύνη να εμφανίζεται ανεκτική απέναντι σε τέτοιου είδους τακτικές χειραγώγησης και στρεψοδικίας και για τον λόγο αυτό ζητήσαμε πρώτον να αναλάβει η Δικαιοσύνη την ευθύνη της γι’ αυτό που συνέβη και δεύτερον να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι λιπομάρτυρες, πράγμα το οποίο έγινε.

Καταδικάστηκαν άπαντες, εκτός από δύο οι οποίοι βρέθηκαν παρόντες. Οι υπόλοιποι 20 καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών για αυτή την παράνομη συμπεριφορά και στάση τους. Ελπίζω αυτή η απόφαση του Δικαστηρίου να είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς τον κ. Μπέο για τις συνολικές συμπεριφορές του και για τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζεται τις διαδικασίες και τους πολίτες στην πόλη του.
«Στις 3 Μαΐου θα είμαστε πάλι εδώ. Έχουμε κι άλλη μία δίκη εκείνη την ημέρα, από αυτές τις οποίες προκαλεί ο κ. Μπέος, ουσιαστικά επιδιώκοντας να φιμώσει κάθε αντίθετη φωνή και κάθε αγωνιζόμενο πολίτη και κάθε κύτταρο δημοκρατίας στην επικράτεια του Δήμου Βόλου. Θα ήθελα να πω ότι τότε θα είμαστε όλοι εδώ, θα είναι οι πολίτες του Βόλου εδώ. Περιμένουμε να είναι εδώ αυτοί που εμφανίζονται ως μηνυτές και περιμένω να δω εάν θα έρθει ο κ. Μπέος, που κάθε φορά εξαφανίζεται όταν μαθαίνει ότι προσέρχομαι εγώ. Εάν είναι, εγώ θα ζητήσω και την εξέτασή τους στο ακροατήριο γιατί στην πραγματικότητα είναι ένας αφανής μηνυτής είναι εκείνος ο οποίος κινεί τις υποθέσεις αυτές, εμφανίζεται στο ακροατήριο ως manager των μαρτύρων και διαχειριστής των διαδικασιών χωρίς να αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη», επισήμανε.

Η κα Κωνσταντοπούλου είπε ότι χθες έγινε μια πάρα πολύ καλή αρχή, η απόφαση του Δικαστηρίου αποτελεί δικαίωση των πολιτών αποτελεί δικαίωση του Θωμά Κλημόπουλου και του Αριστείδη Φραγκουδάκη που αδίκως βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και έφτασε ο ίδιος ο εισαγγελέας της έδρας, που έχει συντάξει το κατηγορητήριο να πει στο ακροατήριο ότι δυσκολεύεται να πειστεί ότι έπραξαν οι άνθρωποι αυτοί το αδίκημα που τους αποδίδεται και μόνο που τους βλέπει.
«Επειδή λοιπόν οι σημερινοί δικαιωθέντες είναι δύο μόνο από τους πάμπολους πολίτες, οι οποίοι έχουν θυματοποιηθεί από τη σημερινή δημοτική αρχή και επειδή αυτές οι πρακτικές πρέπει να αντιμετωπίζονται στη ρίζα τους για τον λόγο αυτό στις 3 Μαΐου που θα είμαστε εδώ, κάθε φορά θα είμαστε εδώ και καλό θα είναι ο κ. Μπέος να προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει και τις δικαστικές διαδικασίες αλλά και την οργή των πολιτών που έχει τόσο καταπιέσει», κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.