Φυλάκιση για δύο νεαρούς για διαρρήξεις σε καταστήματα σε Λεχώνια και Αγριά

Καταδικάστηκαν σε 15 μήνες ο καθένας με αναστολή

Με καταδίκη σε ποινή φυλάκισης 15μηνών ο καθένας πλήρωσαν δύο νεαροί τις κλοπές και τις απόπειρες κλοπής καταστημάτων και όχι μόνο στα Λεχώνια και στην Αγριά τον Ιανουάριο του 2019.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε τους δύο νεαρούς 20 και 22 χρονών, ένοχους και κλοπές και απόπειρες κλοπής από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και τους καταδίκασε σε φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο νεαροί το τριήμερο 23 ως 25 Ιανουαρίου 2019, έσπασαν το τζάμι και μπήκαν σε καφέ – πιτσαρία στα Άνω Λεχώνια, απ’ όπου έκλεψαν 400 €, στη συνέχεια πήγαν στην Αγριά, όπου έκλεψαν μια μοτοσικλέτα (η οποία βρέθηκε στη συνέχεια και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της), ενώ σπάζοντας το τζάμι μπήκαν σε οπωροπωλείο και έκλεψαν ποσό 25 €.
Οι δύο νεαροί δεν σταμάτησαν εκεί, αλλά έκαναν απόπειρες διάρρηξης σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στα Λεχώνια και στο ΚΕΠ του Δήμου Βόλου Άνω Λεχωνίων.
Οι κατηγορούμενοι που βρέθηκαν στο Δικαστήριο κατέθεσαν ότι ήταν η πρώτη φορά που έκαναν κλοπές και ζήτησαν συγνώμη, ωστόσο από το ποινικό μητρώο τους αποδείχτηκε ότι είχαν συλληφθεί ξανά για κλοπές.
Τελικά, το Δικαστήριο τους καταδίκασε, αφού τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.