Φυλάκιση με αναστολή στον 37χρονο που κατείχε πιστόλι και σφαίρες

Κατέθεσε ότι το αγόρασε από Βούλγαρο και το είχε μαζί του για σκοποβολή

Σε φυλάκιση οκτώ μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 600 € καταδίκασε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 37χρονο από την Αθήνα, που συνελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ σε έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο ήταν συνοδηγός.
Οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητο στην εθνική οδό Βόλου – Φαρσάλων, στο ύψος των Μικροθηβών και στην κατοχή του συνοδηγού, που ήταν ο 37χρονος εντόπισαν ένα τσαντάκι που περιείχε ένα πιστόλι διαμέτρου 9 χιλιοστών, με γεμιστήρα που περιείχε 10 σφαίρες.
Ο άνδρας συνελήφθη, το όπλο, που κατείχε χωρίς άδεια οπλοφορίας, κατασχέθηκε και χθες οδηγήθηκε στα Δικαστήρια και δικάστηκε.
Στην απολογία του υποστήριξε ότι είχε έρθει στον Αλμυρό για την κηδεία ενός φίλου του πατέρα του. Για το όπλο, είπε ότι το αγόρασε από έναν Βούλγαρο και ότι το πήρε μαζί του για να κάνει σκοποβολή.
Το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση οκτώ μηνών με αναστολή, δικαίωμα έφεσης και χρηματικό πρόστιμο.
Μετά την απόφαση, ο 37χρονος, που έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές για οπλοκατοχή, άσκησε έφεση κατά της ποινής και αφέθηκε ελεύθερος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.