Φυλάκιση σε διαχειριστή για τραυματισμό γείτονα

Ενώ πρωτόδικα είχε αθωωθεί, ο εισαγγελέας ανέσυρε ξανά την υπόθεση

Με ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε ένας 62χρονος διαχειριστής πολυκατοικίας, στη Ν. Ιωνία, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης με μικρό κόφτη μετάλλων σε 36χρονο γείτονά του, στη διάρκεια επεισοδίου, διότι ο δεύτερος, είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητο μπροστά στην πολυκατοικία και το βρήκε χαραγμένο. Πρωτόδικα ο 62χρονος είχε αθωωθεί, αλλά ο εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της ποινής και ανέσυρε ξανά την υπόθεση σε δίκη.
Το επεισόδιο είχε γίνει στις 20 Σεπτεμβρίου του 2011, όταν ο 62χρονος διαχειριστής πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία διαφώνησε έντονα με γυναίκα ένοικο διαμερίσματος με αφορμή τη θέση που τοποθετεί το ποδήλατο της.
Στο περιστατικό μαζεύτηκαν και άλλοι, ενώ ένας από αυτούς, ειδοποίησε γείτονα να πάει να ζητήσει το λόγο από τον διαχειριστή, καθώς ο γιος του φέρονταν να γρατσούνισε το αυτοκίνητο του 36χρονου που έμενε σε διπλανή πολυκατοικία και το στάθμευε σε «μη αποδεκτό» για τον ίδιο σημείο.
Ο 36χρονος πήγε εκεί και επικράτησε μεγάλη ένταση μεταξύ των δύο ανδρών, με τον 62χρονο να τον χτυπά με μικρό κόφτη που κρατούσε (για να κόψει την αλυσίδα του «παράνομα» σταθμευμένου ποδήλατου τη γυναίκας) στο δεξί μάτι, το οποίο πρήστηκε, με αποτέλεσμα να πάει στο Νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Στην κατάθεση του ο διαχειριστής, υποστήριξε ότι το θύμα γλίστρησε και έπεσε πάνω στο αντικείμενο που κρατούσε, λέγοντας πως δεν είχε λόγο να μαλώσει μαζί του, μιας και η παρεξήγηση ήταν για το θέμα του ποδηλάτου και όχι για το αυτοκίνητο.
Τελικά το Δικαστήριο του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή, χωρίς να του αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό και του δόθηκε το δικαίωμα άσκησης έφεσης, την οποία άσκησε και αφέθηκε ελεύθερος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.